Izvor: Vesti-online.com, 30.Sep.2018, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MK MUP: Registrovana četiri incidenta do sada na referendumu

Portparol makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova Toni Angelovski izjavio je danas da su do sada na referendumu o promeni imena države u Republika Severna Makedonija registrovana ukupno četiri incidenta.

On je na konferenciji za medije saopštio da je na glasačkom mestu u Osnovnoj školi "Lazo Angelovski" u skopskoj opštini Aerodrom K. Ž. (22) vređao građane i fizički napao policijske službenike, zbog čega je priveden u policijsku stanicu.

Angelovski je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << takođe naveo da je 80-godišnji muškarac u mestu Zubovce kod Gostivara prijavio da ga je u vezi s referendumom vređala 64-godišnja S. M. koja je pozvana u policijsku stanicu i dodao da se radi na rasvetljavanju ovog slučaja.

"U Strugi je prijavljeno fotografisanje mobilnim telefonom sa terase zgrade blizu biračkog mesta u Osnovnoj školi ''Braća Miladinovci''. Odmah su preduzete mere i lica su odvedena u policijsku stanicu", rekao je Angelovski.

On je kazao da se četvrti incident dogodio na glasačkom mestu u Osnovnoj školi "Vanče Prće" u Štipu gde je B. O. prijavio da ga je prilikom dostave hrane biračkom odboru fotografisao i vređao E. S, koji se sada nalazi u policijskoj stanici.

Kako je objavio makedonski MUP, incident se odigrao na glasačkom mestu u Osnovnoj školi "Lazo Angelovski".

K.Ž. (22) iz Skoplja priveden je u policijsku stanicu u opštini Aerodrom, navodi se u saopštenju MUP-a.

Građani Makedonije danas se na referendumu izjašnjavaju o tome da li podržavaju sporazum između Skoplja i Atine o promeni imena te bivše jugoslovenske republike, koja bi se, ako glasanje uspe, ubuduće zvala Republika Severna Makedonija, čime bi se, takođe, podržale težnje ove zemlje za ulazak u EU i NATO.

Naime, 1.806.336 građana, koliko ih je upisano je u birački spisak izjašnjava se o pitanju: "Da li ste za članstvo u EU i NATO, uz prihvatanje sporazuma o imenu između Republike Makedonije i Grčke?".

Referendum je raspisan kao konsultativni, odnosno neobavezujući, a biće uspešan ako na njega izađe više od 50 odsto građana upisanih u birački spisak (50 odsto + 1).

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Na referendumu u Makedoniji registrovana četiri incidenta, izlaznost slaba

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Sep.2018

SKOPLJE - Portparol makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova Toni Angelovski izjavio je danas da su do sada na referendumu o promjeni imena države u Republika Severna Makedonija registrovana ukupno četiri incidenta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.