MATEJEVOM NESTANKU PRETHODIO NAVIJAČKI INCIDENT? Isplivali novi detalji iz Gotika - reagovalo i obezbeđenje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2022, 12:40

MATEJEVOM NESTANKU PRETHODIO NAVIJAČKI INCIDENT? Isplivali novi detalji iz "Gotika" - reagovalo i obezbeđenje!

Kako kaže detektiv, jedan taksista je od obezbeđenja "Gotika" čuo dosad nepoznatu priču iz kluba u noći kada je Splićanin nestao. 

Detektiv Braca Zdravković već nekoliko puta je komentarisao nestanak mladog Splićanina Mateja Periša.

Internetom i dalje kruže snimci kobne noći, a što više vremena prolazi to je i veća želja kako njegove porodice, a tako i građana da se Matej pronađe.

Kao što se već pisalo, u noći nestanka dogodile >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su se mnoge nelogičnosti, pa je tako još uvek ostalo nerazjašnjeno zašto je mladi Splićanin želeo da uđe u taksi nakon izlaska iz Gotika.

Upravo ovom temom bavio se i poznati detektiv Zdravković u jednoj od svojih Jutjub emisija pod nazivom "Čudne priče". Zdravković je još jednom želeo da se podseti susreta taksiste i Mateja na rasksnici kobne noći.

- Svima je bilo čudno zašto je Matej zaustavio vozilo ako nije imao nameru da negde ide. Problematika je to što kada je zaustavio vozilo prvo je razgovarao, a onda je očigledno pokušao da uđe u njega. Mnogi s razlogom pretpostavljaju da je hteo da uđe i negde ode. Međutim, ja sam ubeđen a je hteo da pita taksistu gde se nalazi neko određeno mesto - kaže detektiv.

Kako dalje navodi u svojoj emisiji, Zdravković je napravio mini istraživanje i pitao tatksiste kako oni gledaju na ovu situaciju.

- Razgovarao sam sa njih desetak. Svi su mi rekli da na desnoj strani volana imaju sigurnosno dugme kojim automatski zatvaraju sva vrata radi sopstvene bezbednosti. To rade uvek kada se susretnu sa potencijalnom mušterijom koja im ne deluje kao bezbedna osoba. Jedan od njih mi je rekao da bi zaključao svoje vozilo da je bio na mestu kolege kom je Matej prišao - prepričava Zdravković razgovor sa taksistom.

- On je ubeđen da taksista nije odgovorio, već ga izignorisao i otišao dalje. Zbog toga imamo situaciju gde Matej hvata kvaku, a vozilo nastavlja dalje. Nije tačno da je on nekog vozio ili imao vožnju - hteo je da izbegne opasnu situaciju - kaže on.

Navodi takođe da mu je jedan taksista ispričao i vrlo zanimljivu priču o tome odakle je Matej počeo da trči i zašto je izašao iz kluba. Zravković kaže da je taksista vrlo dobro upoznat sa situacijom u klubu "Gotik" kao i da su članovi obezbeđenja njegove redovne mušterije.

Kako kaže detektiv, taksista je od obezbeđenja čuo dosad nepoznatu priču iz kluba u noći kada je Splićanin nestao.

A post shared by 𝗡𝗲𝘀𝘁𝗮𝗹𝗶 𝗠𝗮𝘁𝗲𝗷 𝗣𝗲𝗿𝗶𝘀̌ 🙏❤ (@nestali_matej_peris_)

- Te večeri kada je on nestao, Matejeva grupa Splićana i Zadrana bila je za istim stolom. Oni su se veselili, pili i provodili, a u jednom trenutku počeli su da se prepucavaju pevanjem navijačkih pesama sa jednom drugom navijačkom grupom koja je stajala za susednim stolom. U jednom momentu došlo je do malih incidenata koji nisu bili fizički. Situacija je bila naelektrisana, a obezbeđenje je četiri puta prišlo da ih smiri. Prema rečima taksiste vlasnik "Gotika" bio je prisutan te noći - navodi detektiv.

Braca dalje objašnjava:

- Naravno, vlasnik nije želeo incidentne situacije, pogotovo ne u Novoj godini. Nije hteo da mu incident prekine program i uništi veče, zbog toga je četiri puta slao obezbeđenje kako bi smirio dve grupe - Zadrane i Splićane sa jedne i drugu grupu momaka sa druge strane. Radi se o nekim dečacima koji su dosta mladi, obezbeđenje je znalo kako da im pristupi i situacija je smirena. Nije došlo do fizičkog obračuna - kaže on.

Braca zaključuje da nikakva tuča ne može biti razlog izslaska iz kluba.

A post shared by 𝗡𝗲𝘀𝘁𝗮𝗹𝗶 𝗠𝗮𝘁𝗲𝗷 𝗣𝗲𝗿𝗶𝘀̌ 🙏❤ (@nestali_matej_peris_)

On dodaje i da je čudno to što ispred kluba nije bilo nijedne patrole, što je inače čest slučaj i običnim danima, a kamoli za Novu godinu.

- Sve se svodi na "šta je zabeležila kamera", a ne šta je zabeležilo nečije oko i da li je taj neko bio na tom mesto i da li je u vezi sa situacijom podneo izveštaj - dodaje Braca.

On objašnjava da su operativne službe ispred ovakvih klubova uglavnom tu u tajnosti kao i da ako je neko zabeležio u službenom izveštaju šta se dogodilo, policija nije dužna da to javno objavljuje medijima.

Podsetimo, mladi Splićanin nestao je poslednjeg dana prošle godine kada je u majci kratkih rukava napustio beogradski klub "Gotik".

On je tri puta pokušao da zaustavi taksi. Poslednji put je snimljen u blizini Save. Signal njegovog mobilnog telefona uhvaćen je dva i po sata kasnije kod Velikog ratnog ostrva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.