Prevrnula se barža koja je prevozila pirit kod Lučke kapetanije

Izvor: Blic, 29.Jan.2014, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevrnula se barža koja je prevozila pirit kod Lučke kapetanije

Barža dužine oko 50 metara pod teretom prevrnula se jutros na sidrištu Luke "Beograd", a prema rečima načelnika Uprave za vanredne situacije u Beogradu Radeta Miloševića nema informacija da je prilikom prevrtanja neko povređen.

Kompanija Luka "Beograd" saopštila je da se incident dogodio u 07.20 sati, a da se na sidrištu Luke "Beograd" prevrnula barža brodarstva Dunavski Lloyd Sisak sa 845 tona pirita namenjenog izvozu.

Barža je bila u tranzitu i nalazila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se na lučkom sidrištu sinoć od 20 sati, kada je potiskivač "Sloga" formirao kompoziciju od četiri barže, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se ističe da "nema odgovornosti Luke 'Beograd', jer je barža bila u tranzitu i pod nadzorom broda Dunavski Lloyd, koji se u trenutku prevrtanja nalazio na graničnom prelazu u Luci 'Beograd'".

- Mišljenje lučkog kapetana je da se barža prevrnula zbog prodora vode u teretni prostor kroz rupu na samoj barži. Luka 'Beograd' je odmah reagovala i obavestila sve nadležne organe: rečnu policiju i Lučku kapetaniju, koji trenutno vrše uviđaj - navedeno je u saopštenju kompanije Luka "Beograd".

Sanja Vuksanović Žugić, iz Gradskog sektora za vanredne situacije kaže za Blic da su sve nadležne gradske i republičke inspekcije su na licu mesta.

- Jedino što možemo sada da kažemo da materija koja se izlila nije toksična i ne predstavlja opasnost za građane i ekosistem - kaže Sanja Vuksanović Žugić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd, prevrnula se barža na Dunavu

Izvor: RTS, 29.Jan.2014

Barža pod teretom prevrnula se jutros na sidrištu Luke "Beograd". Barža brodarstva "Dunavski Lojd Sisak" prevozila je 845 tona pirita. ..Na sidrištu Luke "Beograd" jutros se prevrnula barža pod teretom, a prema rečima načelnika Uprave za vanredne situacije u Beogradu Radeta Miloševića, nema...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.