Lovci na trofeje će biti kažnjavani kao dileri droge i krijumčari oružja

Izvor: Radio 021, 11.Nov.2015, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lovci na trofeje će biti kažnjavani kao dileri droge i krijumčari oružja

Američki političari rešeni su da se izbore protiv lovaca na trofeje kako bi se ubuduće sprečili incidenti poput ubistva lava Sesila u Zimbabveu.

Nacrt mera, koje je već odobrio Predstavnički dom SAD, sada ide pred Senat, a ako i tamo dobije "zeleno svetlo", krijumčari lovačkih trofeja suočavaće se sa istim kaznama kao dileri droge i krijumčari oružja. Nacrt je sastavljen nakon što je zubar iz Minesote Volter Palmer u Zimbabveu ubio lava Sesila. Taj zakon podržale >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su i demokrate i republikanci.

Iako su u fokusu novog zakona trofejni lovci i krijumčari, zakon bi trebalo da dozvoli sudski proces protiv nadležnih zemalja koje se ne bore protiv krivolova. Taj dodatak uveden je zato što je Palmers tvrdio da je imao ispravne dozvole za ubistvo lava, posle čega je iz Zimbabvea saopšteno da neće biti pokretan sudski postupak protiv njega.

Ubistvo lava je i pod istragom Ministarstva pravde SAD, kao i Agencije za divlje životinje i ribe. Inače, prema jednom američkom zakonu, SAD štiti i životinje van svojih granica.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.