Letele kamenice

Izvor: Blic, 14.Nov.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letele kamenice

U novom sukobu stanara i obezbeđenja gradilišta hipermarketa „Vero 5” na uglu ulica Vojvode Stepe i Kostolačke, juče su povređene dve osobe, jedan stanar i jedan radnik iz obezbeđenja gradilišta. Oni su kolima Hitne pomoći prevezeni u Urgentni centar, ali nisu zadobili teže povrede. Povodom današnjeg incidenta reagovala je i kompanija „Veropulos", ali i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Do sukoba je došlo juče oko 10.30 sati, kad se okupilo dvadesetak građana kako bi sprečili izlazak jednog kamiona punog zemlje sa gradilišta. Potom su stanari i čuvari počeli da se gađaju kamenjem, zbog čega je reagovala i Hitna pomoć i policija, a razbijeno je i jedno staklo na kamionu.

Predstavnica Skupštine stanara iz Kostolačke Ivana Bjelobaba rekla je da je do sukoba došlo kada je kamion sa zemljom krenuo sa gradilišta, i da je grupa stanara pokušala da ga zaustavi.

Prema rečima šefa obezbeđenja gradilišta Đorđa Simića, manja grupa građana je suzavcem i ciglama napala radnike obezbednjenja, i tom prilikom povređen je njihov kolega Mirko Đekić (22).

Kompanija „Veropulos" osudila je juče, kako je navedeno, „divljaštvo i vandalizam grupe takozvanih stanara". U saopštenju ove kompanije navodi se da je „Vero" više puta upozoravao državne organe, „naročito policiju i tužilaštvo da će biti isključivi krivci ako, zbog siledžijskog ponašanja ove grupe, dođe do težih posledica, odnosno većeg ugrožavanja zdravlja i života ljudi". Iz „Veropulosa” traže hitnu reakciju nadležnih, kako bi se sprečilo dalje nasilje nad radnicima i imovinom.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas juče je rekao da ne podržava blokadu saobraćajnica u Beogradu kao način protesta.

- To je nešto što jednostavno ne mogu da prihvatim, ne ulazeći u to da li je neko oštećen ili nije. Time se oštećuje stotine hiljada ljudi i ja mogu samo svaki dan da apelujem, jer nemam mehanizme da to sprečim – rekao je Đilas, istakavši da ga najviše pogađaju sukobi na dnevnoj bazi gde uvek neko nastrada, i da je potrebno „malo strpljenja” i građana i investitora. Đilas je ponovio da će gradske službe pregledati svu dokumentaciju koju su dobile od građana i investitora u vezi izgradnje hipermarketa „Vero 5".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi sukob stanari-Vero

Izvor: B92, 14.Nov.2008

Beograd -- U sukobu stanara zgrade u Ulici vojvode Stepe i obezbeđenja gradilišta hipermarketa Vero danas su povređene tri osobe... Kako navode u beogradskoj policiji, oko 10:30 okupilo se oko 20 građana, a zatim su se stanari i čuvari gađali kamenjem, pri čemu je polomljeno staklo na kamionu...

Nastavak na B92...

Voždovčani suzavcem napali graditelje hipermarketa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2008

BEOGRAD - U današnjem sukobu stanara iz ulica Vojvode Stepe 251 i Kostolačke 60 i radnika obezbeđenja gradilišta na kome je planirana izgradnja hipermarketa "Vero 5", povređene su tri osobe. .Šef obezbeđenja gradilišta Đorđe Simić izjavio je Tanjugu da je manja grupa građana oko...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

KAMENJEM DO PRAVDE!

Izvor: Press, 14.Nov.2008

U jučerašnjem sukobu radnika na gradilištu i stanara koji se bune protiv izgradnje "Vera 5" povređen jedan stanar i jedan radnik obezbeđenja. .Sukob stanara i investitora oko izgradnje hipermarketa "Vero 5" u ulici Vojvode Stepe 251 ne jenjava! U jučerašnjem okršaju kamenicama jedan...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.