Lekarima status službenog lica?

Izvor: RTS, 23.Avg.2010, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekarima status službenog lica?

Povodom napada na anasteziologa u Urgentnom centru, Lekarska komora Srbije traži od Ministarstva zdravlja i parlamenta Srbije da donesu zakon kojim bi lekari stekli status službenog lica.

Lekarska komora Srbije pozvala je Ministarstvo zdravlja i parlament Srbije da što pre usvoje zakon o lekarstvu, kojim bi lekari stekli status službenog lica.

U saopštenju povodom incidenta u kome je povređena lekarka anesteziolog Urgentnog centra Srbije, Lekarska komora >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << upozorila je da bi lekare trebalo zaštiti zakonom, po ugledu na tužioce i sudije.

Ocenjeno je da napadi na lekare i medicinsko osoblje postaju svakodnevna pojava u Srbiji i da je nedopustivo da lekari strahuju za svoj život i zdravlje dok se protiv njihovih napadača podnose samo prekršajne prijave.

Kako je juče saopšteno iz Urgentnog centra Srbije, anesteziolog Irena Jozić povređena je u toku postupka reanimacije jedne bebe, kada su je fizički napali majka i ujak deteta.

Porodica tvrdi suprotno, da lekari nisu hteli da im pomognu, i da im nisu dozvoli da budu uz dete koje je umiralo. Uprava Kliničkog centra Srbije najoštrije je osudila napad na lekare.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nasilje nad lekarima samo prekršaj

Izvor: Danas, 23.Avg.2010

Napadi na lekare i medicinsko osoblje postali su gotovo svakodnevni, a počinioci završavaju u sudu samo sa prekršajnim prijavama. Nažalost, svaki novi incident nakratko privuče medijsku pažnju, a potom se sve - zaboravi. Slučaj povređivanja Irene Jozić, anesteziologa u beogradskom Urgentnom...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.