Lazanski otkrio detalje incidenta: Zapucalo se, a onda su RUSKI KOMANDOSI upali na ukrajinske brodove!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2018, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazanski otkrio detalje incidenta: Zapucalo se, a onda su RUSKI KOMANDOSI upali na ukrajinske brodove!

Miroslav Lazanski, vojno politički komentator, na interesantan način prokomentarisao je najnoviju krizu u Ukrajini i proglašenje ratnog stanja posle incidenta u Kerčkom moreuzu.

- Proglašenje ratnog stanja praktično ne znači ništa – istakao je Lazanski i dodao da tamo već godinama traje ratno stanje.

Lazanski ističe da je u Kerčkom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << moreuzu prekršena procedura pri prelasku kroz ruske teritorijalne vode.

Footage of the Russian coastguard ship ramming a Ukrainian navy tug boat in the Kerch Strait earlier today#Russia #Ukraine #KerchStrait pic.twitter.com/UsX5drrTqp

— CNW (@ConflictsW) November 25, 2018

- To što se desilo u Kerčkom moreuzu, koji je uzak i pripada teritoriji Rusije, je kršenje svih procedura.

Ukrajina je narušila proceduru Međunarodnog pomorskog prava – kaže Lazanski i objašnjava - Kad strani brodovi prelaze preko teritorijalnih voda, svo naoružanje mora biti u potpalublju ili prekriveno ciradom. Ukrajinski artiljerijski čamci nisu imali cirade i došli su nenajavljeni. Kada idete sa ratnim brodovima kroz nečije teritorijalne vode morate poštovati proceduru.

On otkriva i detalje incidenta u Kerčkom moreuzu.

- Ruski komandosi su upali na ukrajinske brodove i zaplenili ih jer su pružali otpor. Ovakva provokacija i izazivanje incidenta, zaista nisu trebali Ukrajini – kaže Lazanski.

Lazanski tvrdi da Ukrajini sada treba izlaz i otkriva političku pozadinu krize.

- Porošenku treba proglašenje ratnog stanja kao odgovor jer je ovo šamar Ukrajini, ali i zbog izbora koji slede u toj zemlji - ističe Lazanski.

The detained #Ukrainian ships were moored in Kerch.

The ships of the Ukrainian Navy “Berdyansk”, “Nikopol” and “Yani Kapu” that violated the state border of the #Russian Federation on November 25 at 19'oclock illegal actions in the territorial waters of the Russian Federation. pic.twitter.com/o6paubcW5I

— Sukhoi Su-57 frazor🇷🇺🇮🇳 (@I30mki) November 26, 2018

Međutim, ukrajinski zvaničnici su naglasili da žele diplomatsko rešenje krize, a Lazanski ovo komentariše na interesantan način.

- Naravno da su za diplomatsko rešenje. Kako da se suprotstave ruskoj moći?! Rusija bi ih zbrisala. Oni nemaju mornaricu, to su sve čamčići – kaže Lazanski.

- Ova avantura nije bila potrebna Kijevu. NATO neće ući u sukob sa Rusijom i neće intervenisati zbog Ukrajine. Ne verujem da će se situacija oteti kontroli. Sada će se o tome raspravljati na Savetu bezbednosti UN, a svi pravni argumenti su na strani Rusije – zaključuje Lazanski.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.