LSV: Hitno naći napadača na dečaka

Izvor: Vesti-online.com, 08.Okt.2013, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Hitno naći napadača na dečaka

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) je pozvala policiju i druge nadležne da hitno nađu osobu koja je jednog 16-godišnjaka napala u autobusu zato što je govorio na mađarskom jeziku.

Foto: Ilustracija

Dečaka iz Temerina je u prigradskom autobusu na putu između Novog Sada i Temerina jedan putnik vređao zato što je Mađar, uz uvrede na račun svih Mađara, a potom ga udario "šest-sedam puta".

 

LSV je saopštila da je "izuzetno važno" >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da se što pre i jasno utvrdi šta se dogodilo, te da LSV zahteva da napadač bude najstrože kažnjen, ako se dokaže da je napad etnički motivisan.

 

"Ovaj incident je naročito osetljiv u Temerinu, u kojem često dolazi do ovakvih varnica. Krajnje je vreme da se jednom otkriju i rasvetle svi razlozi zašto je to tako i kako sme ikome da pada na pamet da ih izaziva u multinacionalnoj Vojvodini", piše u saopštenju LSV.

 

Vlada Vojvodine je takođe zatražila hitnu istragu navoda da je 16-godišnjak napadnut jer je mađarske nacionalnosti.

 

"Atmosfera netrpeljivosti, nasilništva i nepoštovanja ne sme se tolerisati i ne sme se relativizovati, a svako nepoštovanje zakona mora biti oštro kažnjeno", piše u saopštenju Vlade Vojvodine koja je osudila i "očiti bezbednosni haos" i atmosferu nesigurnosti u Novom Sadu poslednjih godinu dana.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.