Kvalitet savske vode za sada pod kontrolom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2018, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kvalitet savske vode za sada pod kontrolom

Nakon incidenta u Rafineriji  u Bosanskom Brodu, kada se nafta izlila u Savu, pojavila se opasnost da će se mrlja proširiti preko granice, do Jamene. Za sada, međutim, nije zabeležena bilo kakva promena u kvalitetu savske vode.

Prema poslednjim podacima merne stanice Agencije za zaštitu životne sredine resornog Ministarstva, voda je bez mirisa i boje, dakle nezagađena.

Meštani Jamene nisu previše zabrinuti.

Kontaktirana je i nadležna vodna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << inspekcija Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, međutim traženi odgovor nije pristigao. Provera kvaliteta vode pokazuje da je situacija pod kontrolom i da razloga za uznemirenje za sada nema.


Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.