Krvavi hrvatski derbi

Izvor: Mondo, 30.Sep.2018, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krvavi hrvatski derbi

Na meču između Hajduka i Dinama vatrogasac zadobio teške povrede i ostao bez dela prsta, igrač domaćih pogođen komadom betona u glavu

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Derbi hrvatskog fudbala između Hajduka i Dinama iz Zagreba, odigran na Poljudu u Splitu u 9. kolu domaćeg šampionata, imao je i svoju crnu stranu.

Golova nije bilo, ali jeste divljanja huligana.

Glavni sudija meča u nekoliko navrata morao je da prekine igru zbog korišćenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pirotehničkih sredstava, a u dva odvojena incidenta povređeni su vatrogasac koji je bio na dužnosti i fudbaler domaćih, Mađar Adam Đurčo.

Vatrogasac je zbog topovskog udara koji je bačen sa tribina ostao bez dela prsta i oštećen mu je sluh.

Hrvatski mediji prenose da je 46-godišnjeg pripadnika vatrogasne brigade iz Splita detonacija topovskog udara odbacila najmanje metar, nakon čega mu je ukazana lekarska pomoć na stadionu, a potom mu je obavljena i hirurška intervencija u bolnici.

Vatrogasac je ostao bez dela kažiprsta desne ruke, a zadobio je i teže povrede palca i srednjeg prsta.

Nakon toga, sa dela tribine gde su bili smešteni navijači Hajduka, doletela je kamenica koja je pogodila igrača domaće ekipe u glavu.

Mađara je pogodio komad betona sa istočne tribine Poljuda, ali na sreću, nije ga teže povredio. Sudija je na kratko zbog tog incidenta prekinuo meč, Đurčo se posle ukazane pomoći vratio na teren, ali ubrzo je i zamenjen.

Hrvatski mediji pišu da su huligani na tribinama koristili veliku količinu pirotehnike i da je prava sreća što je izbegnuta tragedija većih razmera.

****************************************************

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.