Krenula smena direktora Boinga

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 22:48

Krenula smena direktora Boinga

Boing je saopštio da je počeo da smenjuje predstavnike rukovodstva koje sa bavilo modelom 737 Maks 9.

To je posledica incidenta prošlog meseca kada je deo tog aviona otpao tokom leta.

Jedan od izvršnih direktora Sten Dil navodi da je kompanija već otpustila Eda Klarka, šefa Boingovog programa 737 Maks, u koji spada i model Maks 9, preneo je " >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Njujork tajms".

Kompanija je najavila i druge promene u rukovodstvu, što je najupadljiviji pokušaj da prikaže kako se smatra odgovornom za incident 5. januara, kada su na avionu Boing 737 Maks 9, u vlasništvu avio-kompanije ''Alaska erlajns'', otpala pomoćna vrata usred leta na liniji Sijetl - San Dijego.

Medij podseća da je Boing bio pod pritiskom regulatora, avio-kompanija i članova Kongresa, kako bi dokazao da je posvećen izradi bezbednih aviona.

Kompanija je poslednjih nedelja isticala da revidira svoj proces kontrole kvaliteta, uključujući pojačane inspekcije u fabrici u Rentonu, u saveznoj državi Vašington, gde je Klark nadgledao proizvodnju Maksa 9.

Smenjeni direktor je tada preuzeo vođenje programa 2021. godine, nakon što je kompanija ubrzavala proizvodnju aviona kome je letenje širom sveta bilo zabranjeno 20 meseci nakon dve fatalne nesreće u kojima je poginulo 346 ljudi, podseća Njujork tajms.

Medij ističe da su te nesreće koštale Boing milijarde dolara, drastično narušile njegov kompanije i privukle mnogo više pažnje regulatora širom sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.