Kolaps železnice zbog podmetnutih požara?

Izvor: B92, 22.Jul.2019, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolaps železnice zbog podmetnutih požara?

Firenca -- Sumnja se da su podmetnuta tri požara koja su zahvatila železničku stanicu na periferiji Firence. To je izazvalo kašnjenja otkazivanja železničkih linija.

Zbog požara je došlo do kašnjenja i otkazivanja železničkih linija do četiri sata i otkazivanja 42 železničke linije, prenela je italijanska agencija ANSA.

Požar je izbio rano ujutru u ponedeljak na kontrolnoj mreži i još dve tačke napajanja i preliminarni rezultati pokazuju da je reč o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podmetnutom požaru, saopštila je železnička kompanija RFI, prenela je agencija Rojters.

Incident je poremetio putovanja širom zemlje, uključujući sve velike gradove, u nedelji kada su sindikati saobraćaja najavili štrajk od srede do petka. Vozovi u proseku kasne četiri sata, a 42 linije brzog voza na glavnoj liniji sever-jug su otkazane.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Požar doveo do otkazivanja desetina polazaka brzih vozova u Italiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jul.2019

Desetine polazaka brzih vozova otkazane su danas u Italiji zbog požara na prometnom železničkom koridoru od Milana do Napulja za koji se sumnja da je podmetnut...Italijanska železnica je saopštila da je sumnjiv požar izbio u blizini stanice Rovecano na liniji od Rima do Firence i izazvao četvoročasovna...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.