Kol upucao studenta

Izvor: RTS, 27.Feb.2011, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kol upucao studenta

Skandal, koji ne prestaje da zaokuplja pažnju celokupne javnosti na Ostrvu, u kome je glavni akter bio Ešli Kol, sigurno je postavio presedan, barem kada je reč o fudbalu u Engleskoj. Žrtva incidenta, za koji se veruje da je plod neuspele šale, je student koji radi u trening kampu londonske ekipe.

Da je Čelsi klub koji se nalazi u velikim problemima nije nepoznata činjenica. Problemi sa terena obično se reflektuju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i na ostale sfere kluba, posebno u velikom klubu kakav Čelsi sigurno jeste.

Ešli Kol, kao što je uostalom i slučaj sa mnogim njegovim kolegama, neretko je bio "zvezda" stubaca žute štampe sa Ostrva ali čini se da je Kol sada uspeo sve da prevaziđe.

Kako navode britanski mediji, Ešli Kol je upucao dvadesetjednogodišnjeg Toma Koena u Kobhem trening kampu londonske ekipe, Incident se dogodio u nedelju, samo 24 časa nakon poraza u FA Kupu od Evertona i tri dana uoči, po mnogo čemu, presudne utakmice protiv Kopenhagena u Ligi šampiona.

Koen, koji je zapravo student koji stažira u Čelsiju, je poslat kući zbog obilnog krvarenja i trenutno se nalazi na kućnom lečenju.

Eksperti se slažu u oceni da je ovaj slučaj, nezabeležen naravno u klupskoj istoriji, samo ogledalo ekipe koja se ponaša neprofesionalno i jako nedisciplinovano već duži period vremena.

Roman Abramovič je naredio da se ceo incident detaljno ispita. Čini se da gazda Čelsija polako gubi strpljenje jer sve ukazuje na atmosferu unutar ekipe koja nikako nije u skladu sa standardima i aspiracijama kluba kakav je Čelsi.

Nemili događaj odigrao se u svlačionici kada je Ešli Kol, na iznenađenje svih prisutnih saigrača, izvukao vazdušnu pušku iz kutije i počeo da se igra sa njom, menjejući ruke u kojima je drži. Kol, po svoj prilici, nije znao da je puška napunjena. Nakon par minuta, Kol je uperio pušku u mladog Koena koji se nalazio samo par metara od njega. Puška je iznenada opalila uz jak prasak i Tom Koen se, uz vrisak, našao na zemlji. Olovni metak je završio u njegovom boku.

Policija nije pozvana ali je lekarski tim Čelsija pomogao mladiću koji je nakon toga poslat kući.

Prema zakonu u Britaniji Kol bi mogao biti optužen za nanošenje telesnih povreda za šta je predviđena kazna od maksimum pet godina zatvora.

Ono oko čega se stvorio konsenzus u britanskoj javnosti je da, bez obzira da li je ovo bio nesrećan slučaj ili ne, prosto zabrinjava atmosfera koja se stvorila u, a i oko kluba, koja dozvoljava da profesionalni fudbaler donese oružje na svoje radno mesto.

Stručnjaci u Engleskoj sada porede Kola sa "adolescentom sadistom" i izražavaju rezignaciju i razočarenje prema jednom od igrača sa najdužim stažom u dresu "gordog albiona".

Ono što je evidentno je da problemi koji prožimaju Čelsi u ovom trenutku idu dalje od ranjavanja studenta.

Činjenica da je Karlo Anćeloti već na izlaznim vratima kluba se smatra odgovornom za potpuni krah autoriteta i discipline ali se postavlja pitanje koliko se to zaista može smatrati validnim opravdanjem.

Ostaje da se vidi kakve će reprekusije sve ovo izazvati kao i kakav će konačni stav zauzeti Abramovič koji, čini se, jedini još može da zaustavi sunovrat kluba u koji je uložio mnogo, a mnogi bi rekli i previše.

.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.