Kobila upala u šaht u Nišu, borba za život trajala 4 sata, izvlačili je dizalicom za podzemne kontejnere

Izvor: Luftika.rs, 03.Jul.2022, 11:37

Kobila upala u šaht u Nišu, borba za život trajala 4 sata, izvlačili je dizalicom za podzemne kontejnere

Nesvakidašnja nezgoda dogodila se juče kada je kobila, koja je vukla zapregu upala u otvoreni šaht dubok dva i po metra, sa kojeg je neko ukrao poklopac.
Incident se dogodio pored kolovoza u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu, kada se kobila iz nekog razloga se uznemirila i krenula da ide unazad. Spotakla se i upala u šaht.
Posle čak četiri sata borbe za njen život kobila je spasena nepovređena.
U akciji spasavanja učestvovali su članovi Udruženja „Zoo planet“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << konjičkog kluba „Nonius“, vlasnik konja i radnici JKP „Mediana“ i specijalni kamion tog preduzeća.
Dušan Stojanović iz Udruženja „Zoo planet“ kaže da su uspeli da kobilu izvuku nepovređenu, iako je šaht veoma dubok, a sa otvorom ne većim od jednog kvadrata.
– Pravo je čudo kako je prošla nepovređena prilikom pada. U šahtu nije bilo vode, već su tu optički kablovi MTS-a, zbog čega su i njihovi predstavnici bili pozvani – objasnio je Stojanović, prenosi Telegraf.rs.
Prema njegovim rečima, da bi nesrećna životinja bila izvučena, morali su da koriste specijalne trake za vezivanje velikih životinja.
– Toni Ilieski iz Konjičkog kluba „Nonius“ je sišao u šaht i vezao je, a potom smo trake prikačili na dizalicu kamiona, koja se inače koristi za izvlačenje podzemnih kontejnera. Mi smo svi pomagali u izvlačenju i usmeravali trake da bi kobila mogla da se provuče kroz otvor. Bila je neverovatno mirna, nije se ni mrdnula za sve vreme – kazao je Stojanović.
Kobila, stara oko dve i po godine, nakon spasavanja vraćena je vlasniku.
Izvor: Telegraf.rs
Seljaci zarobljenom vuku doveli ostarelog magarca, a oni postali najbolji prijatelji

Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Nakon višečasovnog spasavanja u Nišu, iz šahte izvučen nepovređen konj

Izvor: JužneVesti.com, 03.Jul.2022

Tri sata su bila potrebna da nađu opremu i ljudstvo, kažu iz Udruženja ZOO planet, ali su uz radnike JKP Mediana i predstavnike iz Konjičkog kluba Nonius, uspeli da iz šahte izvuku konja bez povrede. Ovaj događaj je završen srećno, ali i otvorio pitanja otvornih šahti u gradu i šetanje konja...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.