Kelin: Marijupolj se koristi za moguće jačanje sankcija

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jan.2015, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kelin: Marijupolj se koristi za moguće jačanje sankcija

Incident kod Marijupolja koristi se za stvaranje "slučaja" u odnosu prema Rusiji i moguće pooštravanje sankcija, izjavio je danas stalni predstavnik Rusije pri Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Andrej Kelin.

"Kanađani i Amerikanci nisu se usmerili na to da shvate šta se tamo desilo, već samo na to kako bi se stvorio novi ''slučaj'' u odnosu prema Rusiji i upotrebio za moguće jačanje sankcija, ili za to da bi se evropski partneri držali ''na uzdi", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rekao je on posle sednice Stalnog saveta Organizacije, sazvane zbog zaoštravanja situacije u Ukrajini.

"Oni uočavaju samo jednu stranu, pritom ne želeći apsolutno da vide i drugu", kazao je Kelin, navodeći da je istog dana 24. januara snažno granatiran grad Telmanovo u "Donjeckoj Narodnoj Republici", srušen dom za invalide, i pucano po nekoliko civilnih i stambenih objekata, a sledećeg dana iz višecevnih bacača i tenkova objekti u Donjecku, Gorlovki i drugde.

Ruski diplomata je rekao da su zaključci OEBS o Marijupolju, koje su sačinili saradnici posmatračke misije, preuranjeni i "ne unose poverenje", preneo je TAS S.

"Istraga kao takva još nije vođena, samo je kratko pregledana teritorija bez upotrebe mernih instrumenata i druge tehnike. Uzimajući u obzir postojanje mnogo protivrečnih informacija, takav zaključak ne unosi poverenje", rekao je Kelin i dodao da "misija treba da se ponaša obazrivije, jer svaki zaključak sada ima prilično visoku političku cenu".

Stalni predstavnik Rusije pri OEBS je rekao da normalizacija situacije nije moguća bez dijaloga između DNR, samoproglašene Luganske Narodne Republike i Kijeva.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Marijupolj u službi sankcija"

Izvor: B92, 27.Jan.2015, 10:26

Incident kod Marijupolja koristi se za stvaranje "slučaja" u odnosu prema Rusiji i moguće pooštravanje sankcija, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri OEBS..."Kanađani i Amerikanci nisu se usmerili na to da shvate šta se tamo desilo, već samo na to kako bi se stvorio novi 'slučaj' u odnosu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.