Kejsi: Valentino je folirant!

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Apr.2011, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kejsi: Valentino je folirant!

Ovogodišnja trka za Veliku nagradu Španije na stazi u Herezu dugo će ostati u pamćenju ljubitelja motociklizma. Kao i uvek kada pada kiša, klizava staza uzrokovala je mnogo problema svim vozačima, a ono po čemu će se ova trka razlikovati od ostalih je incident između Kejsija Stonera i Valentina Rosija.
Naime, nastojeći da u prvim krugovima trke preuzme vodeću poziciju, Valentino Rosi je agresvinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << vožnjom, stigao do trećeg mesta i čim mu se ukazala prva prilika da sa unutrašnje strane pretekne Kejsija Stonera iskoristio je. Ipak, iako Australijanac nije branio poziciju, Rosi je na klizavoj stazi izgubio kontrolu nad motociklom, pao i za pokosio Stonera, posle čega su obojica završila u snegu. Zahvaljujući različitom tretmanu redara Rosi je nastavio trku i stigao do petog mesta, dok je Kejsi odmah otišao u boks.
Čim je završio trku Rosi je pojurio u boks Honde kako bi se izvinio Kejsiju Stoneru, što je ovaj prihvatio sa osmehom i sarkastičnom izjavom, da Valetova ambicija prevazilazi njegov talenat. Iako ova izjava nikoga nije ostavila ravnodušnim, Stoner ni posle „hlađenja“ nije promenio mišljenje.
-Mnogo bi mi više prijalo da nije pravio pompu i da mi je bez pratnje kamera rekao to što je želeo. Međutim, takav je Valentino. Uvek od svega pravi spektakl. Siguran sam da ovo nije uradio kako bi olakšao dušu, već kako bi svi videli da se on izvinjava. Naravno to je lep i odličan gest, ali to mi nikako neće nadoknaditi propuštene poene – iskren je Kejsi.
Posle odlične predsezone i trijumfa u prvoj trci u Kataru, očekivalo se da bi Kejsi možda mogao do prve pobede na stazi u Herezu. Pol – pozicija i dobar start potvrdili su predviđanja, ali...
-Odlično sam startovao. Bili smo svesni da bi pneumatici mogli biti problem, tako da sam se odlučio za taktiku bez previše jurcanja i mirnu vožnju do samog finiša. Međutim, Rosi je došao sa unutrašnje strane i nije uspeo da izbegne pad i pri tome me pokosi. Sigurno je da je taj čin pokvario sve ono lepo što se događalo tokom celog vikenda. Veoma sam razočaran rezultatom jer sam verovao da do kraja duge trke mogu do dobrog rezultata – zaključio je Stoner.

Doktor ravnodušan


Slučajno ili namerno, tek Valentino Rosi nije mnogo vremena potrošio na komentarisanje incidenta, a posebno ne na Kejsijevu izjavu. Brzo je smirio strasti ponašajući se kao da se ništa nije dogodilo.
-Ovo je bila luda trka, kako zbog teških uslova, tako i zbog činjenice da su zbog mekih pneumatika svi vozili na ivici mogućnosti. Na početku trke sam bio izuzetno brz, međutim mokra staza me je naterala da napravim grešku i padnem. Nažalost udario sam u Stonera i izbacio iz trke. Po završetku sam otišao da mu se izvinim i da priznam grešku. Sa takvom vožnjom imao sam potencijal da završim na pobedničkom postolju, čak i da pobedim, ali u svakom slučaju rezultat nije loš. Na kraju sam završio na petom mestu, osvojio važne bodove, što je ipak najvažnije – zaključio je Doktor.


Istraga zbog incidenta


Svoj sud o incidentu između Valentina Rosija i Kejsija Stonera, koji je obeležio nedeljnu trku u Herezu daće i čelnici Svetske motociklističke federacije (FIM). Tim povodom direktor trka organizovaće saslušanje, koje će s obzirom na to da ne može da utiče na konačan ishod trke, biti održano 28. aprila u Eštorilu.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.