Karneiro: Nedostatak podrške FA otežava život žena u fudbalu

Izvor: Sportske.net, 02.Okt.2015, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karneiro: "Nedostatak podrške FA otežava život žena u fudbalu"

Bivša doktorka Čelsija Eva Karneiro rekla je danas da Fudbalski savez Engleske (FA) ne uspeva da se izbori seksizmom i onemogućava učešće žena u fudbalu.

"Bila sam začuđena što sam preko medija saznala da FA ispituje događaj sa utakmice odigrane 8. oktobra. Ni u jednom trenutku FA nije zatražio od mene da dam izjavu. Pitam se da li je ovo bila istraga iz čiste formalnosti. Ovo je možda jedina istraga u Engleskoj u kojoj iskaz pojedinca uključenog u >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << incident nije relevantan. Nedostatak podrške FA čine život žena teškim u fudbalu", rekla je Karenirova.

Karneirovoj je uloga u Čelsiju značajno smanjena posle incidenta na utakmici sa Svonsijem u avgustu (2:2), kada je u završnici meča utrčala na teren da pomogne Edenu Azaru.

Na snimcima utakmice utvrđeno je da je trener "Plavaca" Žoze Murinjo izneo niz uvreda na račun doktorke i fizioterapeuta Džona Ferna jer su istrčali na teren.

FA je istragom utvrdio da Morinjo nije koristio diskriminirajući rečnik, pa mu nije određena suspenzija.

"Njihov izbor da ignorišu neke od dokaza sigurno neće uticati na ishod nalaza. Na snimcima se jasno čuju seksualne uvrede", rekla je Karneiro.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

(VIDEO) DOKTORKA ČELSIJA O MURINJU: Jasno se čuju Žozeove uvrede, ali to nikoga ne zanima

Izvor: Kurir, 02.Okt.2015

Ovo je možda jedina istraga u Engleskoj u kojoj iskaz pojedinca uključenog u incident nije relevantan. Nedostatak podrške FA čine život žena teškim u fudbalu, kaže bivša doktorka fudbalera Čelsija...Bivša doktorka Čelsija Eva Karneiro rekla je da Fudbalska asocijacija Engleske ne uspeva da...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.