Karambol kod Dobanovačke petlje

Izvor: Glas javnosti, 30.Jan.2010, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karambol kod Dobanovačke petlje

BEOGRAD - Devet povređenih, pedeset slupanih vozila, četiri lančana sudara na rastojanju od pet kilometara, sve to za sat vremena, bilans je lančanog sudara kod Dobanovačke petlje u kojem je učestvovalo oko 80 automobila i kamiona.

Incident se dogodilo juče, na autoputu Beograd-Šid. Kumovali su gusta magla, ali i drastično veći zbog vozila koja su preusmerena na obilaznicu zbog oštećenja Gazele. Oko 8 časova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << jedan uz drugi prilepilo se devet automobila i jedan autobus. Tada su lakše povređene tri osobe, koje su odvezene u Urgentni centar.

Spora vožnja jedini spas

Jedino vozilo koje je ostalo neoštećeno u opštoj lomljavi bio je kombi Vuka Radojevića.

- Majstore, kako ti je uspelo, leba ti?! - pitali su ga neki.

- Sinovac, samo spora vožnja. Pa bežanje kad vidiš da se lupaju! - odgovorio je smireno.

Sat kasnije, dok je još trajao uviđaj, desio se još jedan lančani sudar, kod skretanja za Obrenovački put. U ovom "lancu" slupalo se 24 vozila!

- Zbog magle se ništa nije videlo, kad vam kažem! Meni je bio čuknut zadnji deo, ništa strašno, i sedeo sam i čekao da se kolona nekako pomeri, da se završi uviđaj, otkud znam. Kad, odjednom, čujem samo dum, tup, duuuuum! Kad sam izleteo iz kombija, prvo što sam video bila je gomila nabacanih vozila i čuo sam neku ženu kako vrišti: "Kuku, pomozite"! - ispričao nam je vozač "mercedesovog" kombija.

Pravi pakao je nastao kad je terenac BMW X5 uleteo u slupanu gomilu limarije. Plastika i delovi vozila leteli su na sve strane, prštalo je mleveno meso, hleb i pogače iz pekarskog kombija, koji je bio potpuno smrskan!

Vozač "zastavinog" pikapa Bogić Adžić za dlaku je izbegao smrt kad je iz okrenutog vozila pokušao da izađe na suvozačeva vrata.

- Tek što sam se izvukao, video sam da prema meni juri drugi kombi priklešten između dva vozila. Jedino što sam uspeo u tom trenutku bilo je da preko ispale palete preskočim metalnu ogradu i padnem na sneg. Kad sam ustao, video sam da u smrskanom vozilu sedi čovek. Odmah sam sa još dvojicom vozača počeo da krčim zgužvani lim i izvlačim čoveka - ispričao je potreseni Adžić.

Dragomir Stevanović, koji je bio zarobljen u vozilu i pravim čudom ostao nepovređen, bio je u potpunom šoku.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.