Kancelarija za KiM: Odgovorne za napad na Srbe sankcionisati

Izvor: Blic, 19.Mar.2017, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kancelarija za KiM: Odgovorne za napad na Srbe sankcionisati

Kancelarija za KiM zatražila je da odgovorni za incident u kojem su povređena dvojica Srba u severnoj Kosovskoj Mitrovici, budu sankcionisani, a okolnosti rasvetljene kako bi se uputila poruka svima onima koji Kosovo i Metohiju žžele da vrate na stazu međunacionalnih sukoba.

Kancelarija upozorava da u veoma zapaljivoj atmosferi na Kosovu i Metohiji, koja je stvorena nizom jednostranih akata i provokacija Prišštine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svaki međunacionalni incident možže da izazove talas nasilja i posledice nesagledivih razmera.

- Očekujemo da svi oni koji to čine prestanu da podstiču ekstremizam i podgrevaju međunacionalnu napetost, jer destabilizacija nije u interesu ni albanskog, ni srpskog naroda - ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić izjavio je u subotu da je policija privela jednu osobu osumnjičenu za napad na dvojicu Srba u Kosovskoj Mitrovici.

On je rekao Tanjugu da je priveden kosovski Albanac B. A. (25) a da se za ostalim osobama koje su učestovale u incidentu traga.

Bojić je kazao da se incident dogodio u 17.25 u Kolašinskoj ulici u severnom delu Kosovske Mitrovice kada je grupa od oko četiri ili pet lica albanske nacionalnosti napala dvojicu Srba.

Dvojica Srba povređena su sinoć u severnom delu Kosovske Mitrovice, kada je na njih nasrnula grupa Albanaca.

Incident se dogodio u blizini pijace, na oko 50 metara od glavnog Ibarskog mosta.

Povrede koje su zadobila dvojica Srba nisu opasne po život.

Direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici doktor Milan Ivanović rekao je Tanjugu da su na hiururškom prijemnom odeljenju zbog povreda glave, primljeni P.D. (33) i B.DJ. (41).

Ivanović je kazao da je P.D. primljen zbog više udaraca u predelu glave, a drugi povređeni zbog povreda glave i gubitka svesti.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.