Kameron zabrinut zbog incidenta sa migrantima u Kaleu

Izvor: Press, 29.Jul.2015, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kameron zabrinut zbog incidenta sa migrantima u Kaleu

Britanski premijer Dejvid Kameron, izrazio je danas zabrinutost povodom pokušaja oko 2.000 migranata da u francuskom gradu Kaleu uđu u tunel koji povezuje Francusku i Englesku ispod Lamanša, u očajničkom pokušaju da stignu do Britanije.
         "Taj događaj navodi na veliku zabrinutost. Sarađujemo veoma blisko sa francuskim vlastima kako bismo rešili taj problem", rekao je jutros Kameron i >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << dodao da će britanska vlada učiniti sve što može da bi rešila migrantsku krizu u Kaleu, prenela je agencija AFP. On je dodao da će zajedno sa ministarkom unutrašnjih poslova Terezom Mej predsedavati sastankom kriznog komiteta, poznatim kao "Kobra", na kojem će se raspravljati o incidentu u Kaleu. "Veoma saosećam sa turistima koji su imali problema da dođu do Kalea zbog ovog incidenta. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da bi, u saradnji sa Francuzima, stali na kraj ovom problemu", istakao je Kameron. On je dodao da "nema smisla upirati prstom u nekoga i ukazivati na krivicu, ovde je ključna saradnja sa Francuzima, uvođenje dodatnih bezbednosnih mera i veće ulaganje u neophodne mere - Britanija će uvek na tome insistirati". Samo dan pre incidenta u Kaleu je više ljudi povređeno kad su migranti u tom gradu pokušali da dođu do pruge koja vodi u tunel ispod Lamanša, kako bi njome stigli do Velike Britanije, izjavio je portparol kompanije "Evrotunel" . Britansko Ministarstvo unutrašnjih poslova je nešto ranije saopštilo da će biti izdvojeno dodatnih sedam miliona funti (9,8 miliona evra) za izgradnju još dva kilometra ograde u blizini Evrotunela u francuskom gradu Kokel, blizu Kalea. Radovi na izgradnji tog dela ograde su počeli ranije ovog meseca i biće okončani ove nedelje.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.