Izvor: B92, 06.Sep.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kairo: 24 žrtve odrona

Kairo -- U velikom odronu kamenja u Kairu, glavnom gradu Egipta, poginule su 24 osobe, a uništen je veliki broj kuća.

Još veći broj je povređen u ovom incidentu, koji se dogodio u četvrti Duveika, siromašnom kraju ispod brda Mokatam na kome je i stara kairska tvrđava. Veruje se da je izvestan broj ljudi i dalje zarobljen u ruševinama i bezbednosni izvori navode da bi broj žrtava mogao da se poveća.

U izveštajima se navodi da je najmanje osam velikih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komada stena - od oko 70 tona - pao sa brda na sirotinjsko naselje.

Očevici kažu da je jedna šestospratnica pretvorena u gomilu cigala.

Stanovnici ove četvrti za odron krive građevinske radove koji se odvijaju na padinama brda, tvrdeći da je neplanska gradnja dovela do nestabilnosti terena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.