Kad Nemci polude: Napadnuta policija na koncertu

Izvor: B92, 07.Okt.2018, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad Nemci "polude": Napadnuta policija na koncertu

Berlin -- U nemirima na koncertu u organizaciji ekstremne desnice u nemačkog gradu Apolda u centralnoj pokrajini Tiringiji kasno sinoć lakše povređeno osam policajaca.

Koncert organizovan pod sloganom "Rokenrol protiv previše stranaca", na kojem je bilo oko 800 ljudi, prekinut je na zahtev lokalnih vlasti posle incidenta.

Nekoliko prisutnih na koncertu pokušalo je da probije policijski kordon a kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su policiju gađali kamenicama i drugim predmetima.

Policija je odgovorila suzavcem.

Istovremeno se u istom gradu na kontra-mitingu okupilo oko 500 pristalica levice, a na tom skupu nije bilo incidenata.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Nemačkoj osam policajaca povređeno na koncertu ekstremne desnice

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Okt.2018

U nemirima na koncertu u organizaciji ekstremne desnice u nemačkog gradu Apolda u centralnoj pokrajini Tiringiji kasno sinoć lakše je povređeno osam policajaca, saopštila je policija...Koncert organizovan pod sloganom "Rokenrol protiv previše stranaca", na kojem je bilo oko 800 ljudi, prekinut...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.