KRALJEVČANI, PAZITE, SNIMA SE!

Izvor: Kurir, 09.Jul.2010, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRALJEVČANI, PAZITE, SNIMA SE!

KRALJEVO - Policijska uprava Kraljeva saopštila je da će na užem području grada snimati i fotografisati sve "bezbednosno interesantne događaje" u cilju bezbednosne zaštite, slobode i prava građana, a ako bude potrebno isto će činiti i narednih nekoliko dana.

Ova mera se dovodi u vezu sa aktuelnim događajima u kraljevačkoj skupštini u kojoj od ponedeljka neprestano, i danju i noću, borave funkcioneri i aktivisti dva suprotstavljena politička bloka. Tokom nedelje bilo je pokušaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << angažovanja privatnog obezbeđenja koje je policija udaljila iz skupštinske zgrade, a juče je došlo do fizičkog incidenta između predsednika Skupštine Milomira Šljivića (SPO) i doskorašnjeg gradonačelnika Ljubiše Jovaševića (Pokret za Kraljevo).

Oba koaliciona bloka u kraljevačkoj Skupštini, koalicije "Za evropsku Srbiju"-SPS/PUPS, s jedne strane, i SRS-DSS-Nova Srbija-"Pokret za Kraljevo", s druge strane, tvrde da imaju većinu. Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković izjavio je da je slučaj dvovlašća u Kraljevu sada posao za policiju i tužilaštvo, jer, što se njegovog ministarstva tiče, po presudama Upravnog suda većina pripada koalicijama "Za evropsku Srbiju" i SPS/PUPS.

Ova skupštinska većina je pre dva dana za gradonačelnika izabrala Ljubišu Simovića (DS), a za njegovog zamenika Vukmana Rakočevića (G17 plus).

Koalicija radikala, narodnjaka i "Pokreta za Kraljevo" stav ministra Milana Markovića ocenjuje kao proizvoljan i proistekao iz njegove političke pripadnosti suprotnoj strani. Ova koalicija je uputila pismo kancelariji Oebsa i republičkom ombudsmanu i podnela više tužbi i prijava. Spor oko vlasti u Kraljevu nastao je zbog sporne zamene pet odbornika radikala i narodnjaka, čime je poremećen odnos snaga u gradskom parlamentu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.