Izvor: B92, 04.Jul.2010, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KPS: Istraga o napadu još traje

Kosovska Mitrovica -- Kosovska policija ima informacije o mogućim osumnjičenim za bombaški napad u severnoj Mitrovici, ali istraga o tom incidentu još traje.

Zamenik direktora Kosovske policijske službe Ergin Medić izjavio je da policija ima operativne informacije o mogućim osumnjičenima, ali da se istraga o tom ubistvu nastavlja.

Tri dana nakon bombaškog napada u Bošnjačkoj mahali, u kojem je poginuo lekar Mesud Džeković a ranjeno 11 osoba, KPS još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije uhapsila počinioce, iako je odmah nakon incidenta privedena jedna osoba.

"Do sada je privedena jedna osoba, kao potencijalni osumnjičeni, ali je i ona nakon informativnog razgovora puštena kući. Imamo određene operativne informacije o mogućim osumnjičenima, egzistiraju određena imena, ali o tome ne možemo da govorimo u ovoj fazi istrage", rekao je Medić.

On je dodao da je KPS saslušao neke svedoke i povređene u napadu, kao i da je mesto događaja forenzički obrađeno nakon čega je utvrđeno koji tip eksplozivne naprave je korišćen u napadu.

Direktor bolnice u severnom delu Kosovske Mitrovice Milan Jakovljević izjavio je danas da je zdravstveno stanje povređenih pacijenata stabilno.

"Pacijenti nisu životno ugroženi. Nalaze se na odeljenju ortopedije gde se leče. Svi imaju iste povrede od gelera, ali su zahvaćeni različiti delovi tela", rekao je Jakovljević i dodao da će za nekoliko dana pacijenti biti pušteni na kućno lečenje.

Situacija u delu Kosovske Mitrovice gde se nalazi Bošnjačka mahala danas je mirna ali napeta, zbog čega nema uobičajene gužve u prodavnicama.

Primetno je pojačano prisustvo pripadnika KPS-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.