KOMISIJA EPCG PRIZNALA KRIVICU: Pomor ribe izazvao radnik termoelektrane

Izvor: Večernje novosti, 09.Jul.2019, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOMISIJA EPCG PRIZNALA KRIVICU: Pomor ribe izazvao radnik termoelektrane

Smenski inženjer R. D. je po sopstvenom priznanju, bez dozvole nadređenih i poštovanja definisane procedure, dao ovlašćenje za aktivnost rukovaocu na ventilu, čime je došlo do ekološkog incidenta Elektroprivreda Crne Gore, pritešnjena dokazima, priznala je u utorak predveče da je do sada nezapamćena ekološka katastrofu i pomor ogromnih količina ribe u rekama Vezišnica i Ćehotina, izazvana neodgovornošću "odgovornih" iz TE Pljevlja.Naime, EPCG je utvrdila >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da je ipak zaposleni u TE “Pljevlja” manipulisao ventilom koji kontroliše ispuštanje materija u reku Vezišnicu, koja se uliva u Ćehotinu, a ne NN lice, kako je to tvrđeno pre dva dana. Pročitajte još - UŽASAN PRIZOR: Nove fotografije nakon pomora ribe u Ćehotini (FOTO) Smenski inženjer R. D. je po sopstvenom priznanju, bez dozvole nadređenih i poštovanja definisane procedure, dao ovlašćenje za aktivnost rukovaocu na ventilu, čime je došlo do ekološkog incidenta. -EPCG žali zbog nemilog događaja i od nadležne inspekcije očekuje precizne informacije šteti i veličini zamućenja reke i uginuća ribe ali i procesuiranje svih odgovornih. Bez obzira na krajnji epilog ekoloskog incidenta EPCG će u saradnji sa nadležnim institucijama, lokalnom samoupravom i sa Sporstkim Ribovolnim Klubom “Lipljen”, uciniti sve kako bi sanirala steta i ocuvao riblji fond u pljevaljskim rekama, saopšteno je iz EPCG.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Krivična prijava protiv TE "Pljevlja" i četiri osobe zbog pomora ribe

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jul.2019, 19:17

PODGORICA - Uprava policije Crne Gore podnijela je krivičnu prijavu protiv Termoelektrane "Pljevlja" i četiri odgovorna lica zbog ekološkog incidenta i pomora ribe u rijekama Vezišnica i Ćehotina.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.