KOLUMBIJCI ODBILI OSTAVKU PROBLEMATICNOG SELEKTORA

Izvor: Kurir, 13.Avg.2011, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOLUMBIJCI ODBILI OSTAVKU PROBLEMATICNOG SELEKTORA

BOGOTA - Fudbalska federacija Kolumbije (CFF) odbila je ostavku selektora državne reprezentacije Ernana Darija Gomesa, koji se u utorak povukao po priznavanju da je udario ženu u jednom baru prošlog vikenda.

Ovaj potez CFF dobio podršku reprezentativaca, ali je i kritikovan od pristalica ženskih prava.

Gomes bi kormilo nacionalnog tima trebalo ponovo da preuzme po završetku prvestva sveta za omladinske selekcije, koje se do 20. avgusta održava u toj latinoameričkoj državi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Povodom incidenta koji se dogodio u subotu u baru u Bogoti Gomes je u ponedeljak izdao saopštenje u kojem izražava žaljenje, rekavši da je izgubio kontrolu i da žali što se to desilo.

Kolumbijska senatorka Dilijan Fransiska Toro izjavila je da je Gomes napravio "loš sportski potez", a nakon što je odbijena njegova ostavka ocenila je da "sportisti i sportske federacije ignorišu važan problem nasilja nad ženama".

Igrači i zvaničnici CFF smatraju da je važno da Gomes ostane na kormilu reprezentacije pred južnoameričke kvalifikacije za prvenstvo sveta 2014. godine u Brazilu koje počinju u oktobru.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.