Juve kažnjen sa 25.000 evra zbog ismevanja avionske nesreće Torina

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Feb.2014, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Juve kažnjen sa 25.000 evra zbog ismevanja avionske nesreće Torina

Italijanski Juventus kažnjen je sa 25.000 evra zbog uvredljivih transparenta koje su njegovi navijači istakli na gradskom derbiju protiv Torina (1:0).
(FOTO: Rutosport)
Pristalice „stare dame“ su na tribinama istakli natpise „Kada letim avionom, mislim na Torino” i „To je samo sudar”, aludirajući na avionsku nesreću iz 1949. godine u kojoj je stradao gotovo ceo sastav tog kluba.
Zbog sličnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << incidenta Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije kaznila je Juventus i 2012. godine i to sa 10.000 evra.
Nesreća šampionskog tima Torina dogodila se 4. maja 1949. godine kada je nadomak grada poginulo 18 fudbalera, klupski zvaničnici i novinari, koji su se vraćali iz Lisabona sa prijateljskog meča protiv Benfike.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Juventus kažnjen s 25.000 evra zbog uvredljivih transparenata u gradskom derbiju protiv Torina

Izvor: Dzungla.org, 25.Feb.2014

Italijanski fudbalski klub Juventus kažnjen je sa 25.000 evra zbog uvredljivih transparenta koje su njegovi navijači istakli na gradskom derbiju protiv Torina (1:0).Navijači su na tribinama istakli natpise „Kada letim avionom, mislim na Torino“ i „To je samo sudar“, aludirajući na...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.