Još bez rezultata analize crvene tečnosti u Dunavu

Izvor: RTS, 27.Jul.2015, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još bez rezultata analize crvene tečnosti u Dunavu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da još uvek nije dobio nikakvu informaciju o rezultatima analiza crvene tečnosti koja se pre tri dana izlila u Dunav.
Vučević ističe da bi voleo da osim informacije o vrsti supstance koja je pronađena u Dunavu, dobije i informaciju ko je odgovoran za njeno izlivanje u reku, prenosi Tanjug.

Na pitanje da li su stigli rezultati analiza, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vučević je ponovio da još nije dobio nikakvu informaciju o tom incidentu. Kako je objašnjeno Vučeviću, rok za dobijanje rezultata analiza je sedam dana.
"Apelujem i na medije da učine sve da se ova tema ne ode u zaborav i da se sazna ko je odgovoran i ko je omogućio da se desi ovaj incident", kaže Vučević.
Crvena tečnost nepoznatog porekla primećena je u petak, u vodi Dunava, na Beogradskom keju u Novom Sadu.
Radnici Glavne crpne stanice na tom keju su u blizini drumsko-železničkog mosta, primetili isticanje crvene tečnosti u vodu, a rukovodilac Sektora za odnose sa javnošću u JKP "Vodovod i kanalizacija" Aleksandar Vukovac rekao je da se još ne zna o kakvoj je tečnosti reč, niti odakle potiče.
Ekipa "Vodovoda" uradila je uzorkovanje vode i obavestila Institut za javno zdravlje Vojvodine koji će obaviti neophodne analize.
Rezultati analiza, kako je tada rekao Vukovac, trebalo bi da budu gotovi ove nedelje na osnovu čega će se znati poreklo te tečnosti i odakle potiče.
 
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dunav crven zbog krvi iz neke od novosadskih klanica!

Izvor: Večernje novosti, 27.Jul.2015

PRELIMINARNE analize tečnosti koja se izlila u Dunav pokazuju da je reč o tečnosti organskog porekla, najverovatnije o krvi iz neke od klanica. U Institutu za javno zdravlje navode da su u uzorcima uzetim u petak pronađeni elementi koji ukazuju na tragove klaničnog otpada, materije poput eritrocita...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.