Jedan mrtav u pucnjavi ispred džamije u Kopenhagenu

Izvor: Studio B, 30.Avg.2011, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan mrtav u pucnjavi ispred džamije u Kopenhagenu

Jedna osoba je poginula a jedna je povređena danas u pucnjavi ispred džamije u Kopenhagenu koja se dogodila posle molitve, saopštila je danska policija.

Incident se dogodio ispred Muslimanskog kulturnog instituta, u zapadnom kvartu Vesterbro, rekao je portparol policije i dodao da je policija blokirala sve okolne ulice. Portparol je rekao da je posle molitve, kojom se obeležava kraj muslimanskog posta Ramazana, izbila >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << svađa između dve grupe, i da ne zna da li su obe grupe ljudi bile u džamiji.

"Svađa se pretvorila u koškanje praćeno pucanjem", dodao je portparol policije.

Inspektor policije Lau Tygesen potvrdio je da je jedna osoba poginula i da je jedna povređena. Policija nije precizirala etničko poreklo osoba umešanih u ovaj incident.

Dnevnik Politiken navodi da se radi o svađi među Pakistancima koja je izmakla kontroli. Prema danskim medijima razni svedoci kažu da su čuli između deset i dvadeset pucnjeva.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.