JOŠ JEDAN INCIDENT U HRVATSKOJ: Završio govor ustaškim pozdravom, Srbi napustili sednicu, aplauz izostao

Izvor: Večernje novosti, 08.Sep.2019, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOŠ JEDAN INCIDENT U HRVATSKOJ: Završio govor ustaškim pozdravom, Srbi napustili sednicu, aplauz izostao

Predsednik Odbora za hrvatske branitelje iz Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš uzburkao strasti ZAGREB OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“ "Za dom spremni" izrekao je Mato Bubaš u subotu na kraju svog govora na svečanoj sednici povodom Dana opštine Voćin. Bubaš je predsednik Odbora za hrvatske branitelje iz Virovitičko-podravske županije i jedan od četvoro nagrađenih koji su na sednici dobili zahvalnicu Opštine. Izrekao je to pred virovitičko-podravskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << županom Igorom Androvićem i izaslanikom predsednika Hrvatskog sabora Josipom Đakićem, koji je i predsednik udruženja veterana HVIDRA. Nakon toga, svi su ostali da sede kao da se ništa nije dogodilo, dok su sednicu demonstrativno napustili Srbi. U razgovoru za zagrebačke "Novosti" Igor Pavković, koji je dožupan iz redova srpske manjine, kaže da su svi bili zgranuti kada je Bubaš izvikivao ustaški pozdrav.PROČITAJTE I: INCIDENT U HRVATSKOJ: Vojnik pretukao letvom dečaka - Mi Srbi smo se pokupili van, nije dobio aplauz, a stotinak prisutnih je gledalo u pod. Organizatori su želeli Srbe vratiti u dvoranu, ali su to oni odbili. Pavković kaže da je kasnije razgovarao sa Matom Bubašom, rekavši mu da je to isto kao da je svastiku crtao na jevrejskoj sinagogi, a ovaj mu je odgovorio da "Za dom spremni" nije ustaški pozdrav, već stari hrvatski. - Predsednica to kaže - rekao je Bubaš. Kitarevićeva tvrdi da je "Za domspremni" nesporno,Foto AP

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVA PROVOKACIJA U HRVATSKOJ! VETERAN SE ZAHVALIO USTAŠKIM POZDRAVOM: Ali ono što ga je dočekalo posle bio je hladan tuš!

Izvor: Kurir, 08.Sep.2019

Na svečanoj sednici povodom Dana Opštine Voćin u Hrvatskoj došlo je do incidenta kada je jedan od dobitnika zahvalnice, Mato Bubaš, završio svoj govor ustaškim pozdravom "Za dom spremni", zbog čega su predstavnici Srba napustili svečanu sednicu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.