JAPANCI RAZBESNELI UKRAJINCE! Incident na Olimpijskim igrama, prikazana mapa koja je dovela do hitne reakcije Kijeva

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2021, 16:37

JAPANCI RAZBESNELI UKRAJINCE! Incident na Olimpijskim igrama, prikazana mapa koja je dovela do hitne reakcije Kijeva

Odmah je upućen protest

Ukrajinske vlasti su uputile protest zbog načina mapiranja država učesnica Olimpijskih igara, s obzirom na to da je između Ukrajine i poluostrva Krim izvučena linija koja predstavlja granicu.

🇯🇵🇷🇺 На официальном сайте олимпийских игр в Токио Крым территориально отрезали от Украины границей.

Уже вот и Япония признаёт.#япония >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << #россия #ioc #мок #TokyoOlympics #токио #крым #украина #бах #путин #крымнаш #Ukraine #Russia #Olympics #Crimea #граница #черноеморе #roc #рок pic.twitter.com/CBzrcltq8v

— Русские (@Russkietop) July 22, 2021

Takva mapa se pojavila na zvaničnom sajtu Olimpijskih igara i predstavlja činjenično stanje, da je Krim odvojen od Ukrajine i da pripada Rusiji.

Međutim, vlasti Ukrajine ne priznaju rezultate referenduma kojim je Krim pripojen Rusiji.

Zbog toga su uputile protest, Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine se obratilo Ambasadi Japana u Kijevu kako bi dobilo pojašnjenje.
Pogledaj vesti o: Incident,   Olimpijske igre

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.