Izrešetane kuće u Kragujevcu

Izvor: B92, 06.Jun.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrešetane kuće u Kragujevcu

Kragujevac -- Dve kuće u blizini poligona za ispitivanje naoružanja fabrike Zastava oružje u Kragujevcu oštećene su projektilima iz vatrenog oružja, saopštio je MUP. Nema povređenih.

U saopštenju kragujevačke policije navodi se da je, u incidentu koji se dogodio juče oko 12 časova, na kućama razbijeno nekoliko prozora, oštećeno više crepova, a na fasadama se nalaze rupe od bojeve municije, kao i da u incidentu nema povređenih.

Žitelji Ulice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << braće Andrejević, u kragujevačkom naselju Ilina voda, juče oko podneva, našli su se pod rafalnom paljbom iz automatskog oružja. Zrna su dolazila iz pravca strelišta fabrike Zastava oružje, tvrde očevici, a sve se, kažu odigravalo kao u akcionim filmovima.

Nekoliko kuća u ovom kragujevačkom naselju izrešetano je u četvrtak oko podneva bojevom municijom iz vatrenog oružja. Na svu sreću, nema nastradalih iako je u kućama i na ulici bilo ljudi i dece.

U kući Mileta Miloševića završilo je 15 zrna. On tvrdi da je se pucnjava ponavljala nekoliko puta i da je trajala ukupno 20-ak minuta. Prekinuta je tek po dolasku policije.

Veliku sreću imala je i Miletova supruga Dušanka, koja je bila u kući kada je zrno koje je uletelo kroz prozor prošlo tik pored nje.

Kako B92 nezvanično saznaje, na strelištu kragujevačke Namenske, grupa italijanskih novinara juče je testirala mitraljez M84 kalibra 7,62mm.

Poslovodstvo Zastava oružja potvrdilo je da je juče organizovana prezentacija za medije na strelištu, ali nikakve detalje nisu želeli da iznose u javnost.

Kuće koje je pogodila bojeva municija bespravno su izgrađene, a vlasnici su izjavili da se i ranije dešavalo da zaluta po koji metak, ali nikada da ih pogodi bukvalno rafalna paljba.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oštećene dve kuće u blizini fabrike Zastava oružje

Izvor: Blic, 06.Jun.2008

Dve kuće u neposrednoj blizini poligona za ispitivanje naoružanja fabrike "Zastava oružje" u Kragujevcu oštećene su projektilima iz vatrenog oružje, povređenih nema i u toku je rasvetljevanje slučaja...U saopštenju kragujevačke policije se navodi da je u incidentu koji se dogodio juče oko...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.