Izraelska vojska ubila 3 Palestinca

Izvor: B92, 26.Nov.2013, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelska vojska ubila 3 Palestinca

Tel Aviv -- Izraelski vojnici ubili dvojicu palestinskih ekstremista nakon što su pokušali da ih uhapse na Zapadnoj obali. U drugom incidentu ubijen još jedan Palestinac.

"U operaciji specijalnih snaga u području Hebron/Jata dva člana mreže džihadista salafista, koja je aktivna tamo i planirala je napad, su ubijena", navedeno je u saopštenju izraelske bezbednosne službe Šin bet.

Kako je javio AFP, izraelska armija zatvorila je to područje i traga za trećim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osumnjičenim koji je navodno bio u autmobilu kada je izbila pucnjava.

Šin bet je saopštio da su nađena dva pištolja i eskploziv u vozilu.

Pre današnjeg incidenta veći broj članova mreže je nedavno uhapšen i na osnovu istrage protiv njih Šin bet je zaključio da su "članovi mreže planirali seriju napada na izraelske mete i Palestinsku upravu".

U saopštenju se dodaje da su članovi mreže osnovali "široku vojnu infrastrukturu, uključujući pripremu bezbednih kuća, kupovinu oružja i proizvodnju eksploziva".

Kasnije je stigla vest da je ubijen još jedan Palestinac.

Nakon operacije kraj sela Jata " terorista je razmenjivao vatru s bezbednosnim sngama, što je rezultiralo njegovom smrću," navedeno je u saopštenju armije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.