Izrael: Ruski avion slučajno uleteo u naš vazdušni prostor

Izvor: Vostok.rs, 30.Nov.2015, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael: Ruski avion slučajno uleteo u naš vazdušni prostor

30.11.2015. -

Ministarstvo odbrane Izraela saopštilo je da je ruski avion slučajno uleteo u vazdušni prostor te zemlje, kao i da se bez incidenta vratio na teritoriju Sirije.

„Došlo je do male greške kada je pilot uleteo u naš vazdušni prostor na jednu milju od granice sa Sirijom. Odmah smo stupili u kontakt sa ruskim pilotom putem komunikacionog kanala koji smo formirali baš za ovakve situacije. Ruski pilot je odmah promenio kurs i vratio se u Siriju“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << rekao je Jalon.

Izraelski ministar odbrane je podsetio da je pre godinu dana izraelska vojska oborila jedan sirijski avion na istom mestu gde je sada proleteo ruski pilot.

„Budući da ruski avioni ne nameravaju da nanose vazdušne napade po našoj teritoriji, nema potrebe da ih obaramo. Kao što mi ne smetamo vojnoj operaciji ruske avijacije u Siriji — oni ne smetaju ni nama u sprovođenju sopstvenih interesa“, objasnio je Jalon.

Izraelski ministar je dodao da je upravo iz tog razloga formiran kanal komunikacije kako bi se nesporazumi izbegli.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.