Izvor: Radio 021, 30.Jul.2019, 07:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izlile se fekalije na plaži u Bečićima, više od 1.500 gostiju zatvoreno u hotelu

Veliki ekološki incident dogodio se u Bečićima kada je otkazala pumpa na postrojenju za otpadne vode WTE na plaži ispred hotela Iberostar Belvi.

U upravi hotela za taj list kažu da je više od hiljadu i po gostiju praktično zatvoreno i nije im dozvoljeno da idu ka plaži, odakle se širi nesnosan miris, prenose Vijesti.

Oni su najavili sa će podneti tužbu protiv WTE i tražiti odštetu zbog incidenta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << jer su, kako kažu, njima tur operatori Nekerman, TUI, Tomas Kuk najavili tužbe znog negodvanja gostiju.

Hotelska kompanija i njeno osoblje od nedelje uveče su na nogama, dok fekalije plivaju stazom, ulaze u bar na plaži, a potoci se slivaju na plažu.

Na plažu su juče ujutro stigle ekipe Vodovoda i Komunalnog, a bio je angažovan i bager.

Iako su službenici nemačke kompanije WTE, koja upravlja postrojenjem, naveli da je sve u redu, tehnički direktor Iberostar Belvi Petko Ðogo je rekao da se tek kada su otvorili postrojenje videlo da je došlo do začepljenja.

"U pitanju je nepouzadan sistem jer su se praktično sve otpadne vode koje je pumpa trebalo da usmeri ka glavnom postrojenju u Vještici izlile na dva šahta ispred našeg i susednog hotela Montenegro", dodao je Ðogo.

Iako se očekivalo da je problem rešen, juče oko 16 časova ponovo je došlo do izlivanja.

"Fekalije su počele u nedelju uveče da se izlivaju, a to je trajalo tokom cele noći, da bi se veliko izlivanje dogodilo u 11 časova. Uprava WTE samo kaže da im kompjuteru govori da je sve u redu, a na terenu se događa pravi haos", kazao je Ðogo.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.