Izgoreo još jedan Tesla S: Slučajnost ili...?

Izvor: B92, 08.Nov.2013, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgoreo još jedan Tesla S: Slučajnost ili...?

U sredu se u Sjedinjenim Državama zapalio još jedan primerak modela Tesla S. To je treći takav incident za nešto više od mesec dana.

Prvi incident koji se dogodio početkom oktobra mogao se okarakterisati kao izolovan slučaj. Drugi, koji se zbio pred kraj meseca, mogao bi biti samo neobična slučajnost. Ali kako okarakterisati treći incident, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je se desio 6. novembra u saveznoj državi Tenesi?

Kao i u prethodna dva požara, i ovog puta vatra nije izbila sama od sebe, već je nastala kao posledica saobraćajne nezgode. Prema izveštaju saobraćajne policije, treći Tesla S zapalio se nakon što je vozilo prešlo preko kuke za šlepovanje koja je zatim udarila u podvozje automobila i prouzrokovala požar.

Po okolnostima, ova nesreće slična je prvoj koja se desila početkom oktobra kada se Tesla S zapalio nakon što je neleteo i prešao preko zakrivljenog metalnog predmeta koji je otpao sa poluprikolice. Taj predmet je vellikom silom probio zaštitni panel na donjem delu Modela S.

Kao i u posle prve nesreće, i ovog puta je dan kasnije, kada je vest stigla do medija, zabeležen pad akcija kompanije Tesla Motors.

"U kontaktu smo sa vozačem koji nije povređen i koji veruje da mu je automobil sačuvao život. Naš tim je na putu za Tenesi kako bi prikupio više informacija o tome šta se tačno dogodilo. Kada saznamo sve detalje, obavestićemo javnost", saopštili su iz kompanije Tesla Motors.

Interesantno je da se najnoviji slučaj dogodio u blizini grada Smirna u kome se proizvodi Nissanov električni automobil, model Leaf.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izgoreo još jedan Tesla S: Slučajnost ili...?

Izvor: B92, 08.Nov.2013

U sredu se u Sjedinjenim Državama zapalio još jedan primerak modela Tesla S. To je treći takav incident za nešto više od mesec dana...Prvi incident koji se dogodio početkom oktobra mogao se okarakterisati kao izolovan slučaj. Drugi, koji se zbio pred kraj meseca, mogao bi biti samo neobična slučajnost....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.