Iz protesta sebi iščupao zub u sudnici

Izvor: S media, 07.Okt.2010, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz protesta sebi iščupao zub u sudnici

Novi Sad - Predsednik vojvođanskog Sindikata „Solidarnost“ Milan Starović juče ujutro u sudnici novosadskog Osnovnog suda za prekršaje iz protesta što postupak protiv radnika fabrike „Petar Drapšin“ dugo traje, pred sudijom, zapisničarkom i petoro okrivljenih, sam sebi je iščupao očnjak iz gornje vilice.

- Prekršajnu prijavu protiv zaposlenih u fabrici i mene kao sindikalnog vođe, u novembru prošle godine podnela je policija zbog navodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << incidenta za vreme protesta koji je trajao od septembra prošle do februara ove godine ispred pokrajinske vlade. Sud je do sada zakazivao ročišta na koja smo se uredno odazivali, ali zbog nedolaska policijskog službenika Miroslava Jovića, koji je podneo prijave, postupak se sve vreme odlaže. Ovo maltretiranje je prevršilo svaku meru i ja sam iz protesta iščupao zub - kaže Starović za „Blic“.

Prekršajni sudija Ivana Bosančić-Cvitić potvrdila je incident u sudnici.

- Bilo je strašno. Čula sam povike okrivljenih: „Nemoj!“. Jedna žena je onda kazala: „On izvadi zdrav zub!“. Nisam mogla ni da gledam taj užas - izjavila je sudija Bosančić-Cvitić.

Ona kaže i da do odlaganje suđenja nije došlo njenom krivicom.

- Ovo ročište, kao i prethodno je otkazano jer se policijski službenik nije odazvao na sudski poziv. On nije opravdao nedolazak, a ja ne mogu da izdam nalog policiji da privede policajca. Po zakonu sam obavezna da odložim ovo i zakažem novo ročište iako sam okrivljene saslušala. Svi oni negoduju zbog nedolaska podnosioca prekršajne prijave i smatraju da je ovo maltretiranje i ponižavanje, kako kažu, od strane vlasti koja ima moć - kaže sudija.

Zaposleni u „Petru Drapšinu“, nezadovoljni zbog privatizacije fabrike, protestovali su ispred pokrajinske vlade više od pola godine. U međuvremenu, Agencija za privatizaciju je zbog nepoštovanja ugovorenih obaveza sa novim vlasnicima raskinula kupoprodajni ugovor.

- Za vreme tog protesta koji je bio uredno prijavljen, Milan Starović, Sadat Kurteši, Ljiljana Krstanović, Nata Krstanović i ja zaradili smo prekršajne prijave koje nam se više od deset meseci ne dokazuju - kaže okrivljena Gordana Kojić.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.