Institut za bezbednost: Hitno sprečiti divljanje žandarmerije

Izvor: BKTV News, 30.Sep.2014, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Institut za bezbednost: Hitno sprečiti divljanje žandarmerije

- Istraga o ovom incidentu ne sme ostaviti ni najmanju bezbednosnu, niti političku nedoumicu kada je reč o okolnostima pod kojima su brat premijera i dvojica pripadnika Vojske bili žrtve policijskog prekoračenja ovlašćenja, koje je u ovom slučaju apsolutno bilo ravno policijskoj torturi – navodi se u saopštenju međunarodnog instituta za bezbednost koji je osudio napad na brata premijera Srbije.

Međunarodni >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << institut za bezbednost osudio je danas preteranu upotrebu sile pripadnika Žandarmerije prema bratu premijera Srbije, Andreju Vučiću i njegovom obezbeđenju – pripadnicima Vojske Srbije.
Do sada objavljeni iskazi učesnika, svedoka, kao i video snimak celog događaja, nedvosmisleno ukazuju na potrebu veoma temeljne istrage, u kojoj ne sme biti zaštićenih, navodi se u saopštenju tog instituta.
Dodaje se da ministar policije mora odmah da suspenduje do pokretanja krivičnog postupka odgovorne za ovaj incident, a njihove neposredne starešine da smeni.
Svuda u svetu bi prebijanje bliskog rođaka premijera od strane policije imalo prvorazredni značaj i kada je reč o istrazi i kada je reč o zainteresovanosti javnosti, ocenio je Međunarodni institut za bezbednost.
– Istraga o ovom incidentu ne sme ostaviti ni najmanju bezbednosnu, niti političku nedoumicu kada je reč o okolnostima pod kojima su brat premijera i dvojica pripadnika Vojske bili žrtve policijskog prekoračenja ovlašćenja, koje je u ovom slučaju apsolutno bilo ravno policijskoj torturi – navodi se u saopštenju.
Izvor: telegraf.rs
The post Institut za bezbednost: Hitno sprečiti divljanje žandarmerije appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.