Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incidenti, nepravilnosti ili "folklor"

NOVI PAZAR/SJENICA/PRIŠTINA - U novopazarskoj opštini, na biračkom mestu Požega, došlo je do tuče člana biračkog odbora iz Liberalno-demokratske partije i starijeg građanina koji je došao da glasa, rečeno je Tanjugu u Policijskoj upravi Novi Pazar.

Kako je kasnije javljeno iz Policijske uprave u Novom Pazaru, sukob nema političku pozadinu. Utvrđeno je da je do tuče dvojice rođaka, koji se prezivaju Društinac, došlo zbog neraščišćenih ranijih računa oko vode.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
O incidentu je, ipak, uredno obaveštena Opštinska izborna komisija.

U Sjenici iz spiska izbrisano 2.000 glasača

Predsednik Opštinske izborne komisije u Sjenici Izudin Prelić potvrdio je danas Tanjugu da je iz biračkog spiska pre njegovog konačnog objavljivanja izbrisano oko 2.000 imena zbog nekompletnosti podataka. "Građani koji nisu imali jedinstvene matične brojeve po nalogu RIK-a brisani su iz biračkog spiska", kazao je Prelić.

On je dodao da se zbog toga desetine građana nezadovoljno vraćalo sa birališta jer nije moglo da ispuni svoju građansku dužnost.

Što se nepravilnosti tiče, Prelić je rekao da su prijave podnete uglavnom zbog glasanja bez ličnih isprava i zato jer pojedinci nisu lično ubacivali listiće u glasačke kutije.

U Banjama zatvoreno biračko mesto

Biračko mesto u selu Banje, u opštini Srbica na Kosovu, zatvoreno je zbog tuče u kojoj je jedno lice lakše povređeno, potvrdio je član Republičke izborne komisije (RIK) Veljko Odalović. "Do zatvaranja je došlo zbog tuče na biračkom mestu u kojoj je jedno lice zadobilo lakše telesne povrede, a Kosovska policijska služba je jedno lice privela.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.