Incidenti i hapšenja u Bošnjačkoj mahali

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2009, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incidenti i hapšenja u Bošnjačkoj mahali

KOSOVSKA MITROVICA - Kosovska policijska služba (KPS) uhapsila je danas jednog Albanca kod kojeg je pronašla ručnu bombu i suzavac, a privela je i dva Srbina na informativni razgovor nakon incidenta u severnom delu Kosovske Mitrovice. Albanac će posle saslušanja biti pušten da se brani sa slobode, rečeno je Tanjugu u Kosovskoj policijskoj službi.

Komandir severne policijske stanice Milija Milošević rekao je agenciji Beta da se incident dogodio oko 17.30 u Nemanjinoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ulici u Bošnjačkoj mahali, a da u incidentu nije bilo povređenih.

Milošević je rekao da je do incidenta došlo nakon što je grupa Albanaca kamenicama zasula kuću u kojoj živi porodica Miloša Rajčića, izbeglice iz Istoka.

Posle dvočasovnog okupljanja građani tog dela severne Kosovske Mitrovice mirno su se razišli.

Povod, glasna muzika

Ovom incident prethodio je verbalni sukob pripadnika KPS sa članovima porodice Rajčić takođe u naselju Bošnjačka Mahala oko 17 časova, kada su pripadnici specijalne jedinice policije (ROSA) pokušali da uđu u kuću ove srpske porodice koja je izbegla iz Metohije 1999. godine.

U KPS-u Tanjugu je rečeno da je izvršen pretres kuće i da nikakvo oružje nije pronađeno i da je Igor Rajčić priveden na informativni razgovor, posle kojeg je pušten iz policijske stanice.

Rajčić je rekao Tanjugu da su pripadnici ROSE pokušali da uđu u kuću zbog nešto glasnije muzike, jer su u kući proslavljali Mladence, "pod izgovorom da je neko od ukućana pucao iz vatrenog oružja".

"Nasilno su provalili kapiju i pokušali da izvuku vani mog oca. Tada su upotrebili sprej. U kući nismo imali nikakvo oružje niti je bilo ko od nas pucao iz vatrenog oružja", kazao je Rajčić.

U naselju Bošnjačka Mahala u severnom delu grada u kojem, pored Srba žive Albanci, Bošnjaci i jedan broj Goranaca, večeras je mirno.

Jakšić: Neshvatljive odluke

Potpredsednik Skupštine zajednice opština i naselja Kosova i Metohije Marko Jakšić izjavio je da je neshvatljivo da osobe kod kojih bude pronađeno oružje i koji su pretnja miru i stabilnosti budu pušteni na slobodu, a da se sa druge strane maltretira srpska porodica koja slavi verski praznik.

On je istakao da svi ovi događaji pokazuju ko želi da destabilizuje situaciju u Kosovskoj Mitrovici i optuži Srbe za eventualne incidente.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.