Incident u kraljevačkom parlamentu

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jul.2010, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident u kraljevačkom parlamentu

U zgradi Skupštine grada Kraljeva danas je izbio fizički sukob između predsednika Skupštine Milomira Šljivića, iz većinske koalicije Za evropsku Srbiju i SPS/PUPS i Ljubiše Jovaševića, dojučerašnjeg gradonačelnika koga na toj funkciji i dalje priznaje koalicija DSS-SRS-Nova Srbija-Pokret za Kraljevo.

Šljivić (SPO) tvrdi da ga je Jovašević gurnuo s leđa, posle čega je pao sa stolice i zadobio ogrebotine, negirajući da je bivšem gradonačelniku uzvratio, dok Jovašević >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tvrdi da ga je predsednik skupštine udario laktom.

Prema Šljivićevim rečima, dok je sa službenicom stručnih službi obrađivao dokument u jednoj kancelariji, pred kraj radnog vremena, uleteo je Jovašević, počeo da vice na službenicu i da joj preti.

"Gurnuo me je s leđa i pao sam na stolicu, imam ogrebotine. Nije hteo da sačeka policiju da damo izjave", rekao je Šljivić, negirajući da je Jovaševiću uzvratio.

Jovašević (Pokret za Kraljevo), pak, kaže da je dobio udarac laktom, ali negira da je nasrnuo na Šljivića.

''Ušao sam u kancelariju da pogledam neki dokument. Šljivić me je u okretu snažno udario laktom. Ne znam da li je bilo namerno, ali imam bolove u predelu rebara'', rekao je Jovašević.

Funkcioneri i aktivisti dva suprotstavljena politička bloka - s jedne strane Za evropsku Srbiju-SPS/PUPS, a s druge radikali, narodnjaci i Pokret za Kraljevo - od ponedeljka i danju i noću sede u kancelarijama gradskog zdanja, tvrdeći da imaju legitimnu većinu i vlast.

Ministar za državnu upravu Milan Marković danas je u Medveđi izjavio da je slučaj dvovlašća u Kraljevu sada posao za policiju i tužilaštvo, jer, što se njegovog ministarstva tiče, većina pripada koaliciji Za evropsku Srbiju, zajedno sa socijalistima i PUPS-om.

Ova skupštinska većina je na jučerašnjem zasedanju za gradonačelnika izabrala Ljubišu Simovića (DS), a za njegovog zamenika Vukmana Rakočevića (G17 plus).

Odbornici koalicije radikala, narodnjaka i Pokreta za Kraljevo u isto vreme su zasedali priznajući svoje funkcionere i organe vlasti.

Problem sa skupštinskom većinom nastao je zbog pet spornih zamena odbornika narodnjaka i radikala.

Usled rasprave o ratifikaciji trgovinskog sporazuma sa Kinom, danas su povređena dvojica Tajvanskih poslanika, nakon što je izbila tuča u tamošnjem parlamentu. Poslanici su se gađali predmetima, polivali vodom i šutirali... (pročitajte više)
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.