Incident u kraljevačkoj skupštini

Izvor: S media, 16.Jul.2010, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident u kraljevačkoj skupštini



Odbornici radikalsko-narodnjačke koalicije pokušali da spreče održavanje sednica gradskog parlamenta u Kraljevu. Rad počeo tek nakon intervencije skupštinskog obezbeđenja.


Sednica gradskog parlamenta u Kraljevu počela je danas tek nakon intervencije skupštinskog obezbeđenja, pošto su odbornici radikalsko-narodnjačke koalicije pokušali da spreče njeno održavanje.

Odbornici radikalsko-narodnjačke koalicije osporavaju legitimet koalicije oko Demokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << stranke koja ima većinu.

Rad gradske skupštine je i dalje otežan jer odbrnici SRS, D S S i NS pokušavaju da povicima i zviždaljkama onemoguće rad odbornika.

Interventna jedinica je i dalje u zgradi Skupštine grada.

Politička konfuzija i dvovlašće u Kraljevu traje već tri meseca, a problem je nastao zbog pet spornih mandata odbornika narodnjaka i radikala.

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu se, pre dve nedelje, oglasilo sa preporukom Skupštini Kraljeva da se poštuju odluke Ustavnog suda po kojima koalicija Za evropsku Srbiju-SPS-PUPS u tom gradu ima skupštinsku većinu i pravo na vlast.

Međutim, dosadašnja narodnjačko-radikalska vlast i "PULS Srbije dr Ljubiša Jovašević", smatra tu preporuku nelegitimnom i nelegalnom.

Osnovni sud se izjasnio kao nenadležan da reši situaciju u Kraljevu i uputio suprotstavljene strane na Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Osloboditi Djordjevića, optužbe nedokazive

Ficdžerald: Incidenti na severu izolovani

Troje poginulih u saobraćajnoj nesreći kod Raške

Tražićemo odgovornost ministra Markovića

Potpisi za smenu vlasti u Vranju

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Incidenti u kraljevačkoj skupštini

Izvor: RTS, 16.Jul.2010

Sednica gradskog parlamenta u Kraljevu završena je uprkos brojnim incidentima, jer su odbornici radikalsko-narodnjačke koalicije pokušali da spreče njeno održavanje. Intervenisala je i policija...U Kraljevu je, posle incidenata i intervencije skupštinskog obezbeđenja, održana sednica lokalnog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.