Incident u Vranju: Pretučen predsednik biračkog odbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Nov.2018, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident u Vranju: Pretučen predsednik biračkog odbora

Predsednik odbora Narodne stranke u Vranju Đorđe Ristić i odbornik NS Dragan Pavlović danas su, bez ikakvog povoda, vređali i provocirali predsednika i članove biračkog odbora, fizički napali i pretukli predsednika biračkog odbora Božidara Popovića, saopštio je načelnik Gradske uprave Vranja Dušan Aritonović.

Rukovodstvo grada Vranja, kaže se u saopštenju, najoštrije osuđuje incident koji se odigrao na biračkom mestu broj 2 "Narodni univerzitet", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a povodom izbora za Nacionalne savete nacionalnih manjina.

"U dvorištu ove ustanove predsednik odbora Narodne stranke u Vranju, Đorđe Ristić i njihov odbornik Dragan Pavlović, bez ikakvog povoda su vređali, psovali i provocirali predsednika i članove biračkog odbora, nazivavši ih Ciganima i Bugarima, i uz povike: 'počistićemo vas kao što je Đilas počistio Cigane u Belvilu', fizički napali i pretukli predsednika biračkog odbora Popović Božidara, kome su pritom povredili ruku, nos, a po licu od siline udaraca naneli podlive", naveo je Aritonović.

Smatramo ovakav način političke komunikacije, kaže se u saopštenju, apsolutno neprimerenim za današnje političke prilike i to predstavlja direktan fašistički akt koji Gradska uprava u Vranju najoštrije osuđuje i koji je u suprotnosti sa evropskim vrednostima kojima svi težimo.

"Ili barem svi, jer se očigledno pripadnici Jeremićeve stranke, kao deo Saveza za silovanje i vešanje Srbije, bolje snalaze na terenu argumenata gole fizičke sile i jezika mržnje", stoji u saopštenju.

Ono što je danas trebalo da bude festival demokratije i poštovanja, promocije i implementacije prava nacionalnih manjina u našoj državi i našem Gradu, kaže se u saopštenju, "pretvorilo se, isključivom krivicom Jeremićevim lokalnih marioneta, u fašistoidnu farsu zastrašivanja političkih protivnika i nacionalnih manjina".

Aritonović poručuje da rukovodstvo Grada Vranja neće dozvoliti ugrožavanje izbornog procesa, vladavine prava, slobode, pravde, jednakosti i pre svega ugrožavanje ljudskih i manjinskih prava.

Pozivamo nadležne državne organe da blagovremeno reaguju i u okviru svojih nadležnosti preduzmu pod hitno sve neophodne radnje i postupke, u cilu utvrđivanja činjeničnog stanja i kažnjavanja počinioca ovog sramnog dela, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vranje: Funkcioneri NS pretukli predsednika biračkog odbora

Izvor: Vesti-online.com, 04.Nov.2018

"Predsednik odbora Narodne stranke u Vranju Ðorđe Ristić i odbornik NS Dragan Pavlović danas su, bez ikakvog povoda, vređali i provocirali predsednika i članove biračkog odbora, fizički napali i pretukli predsednika biračkog odbora Božidara Popović", saopštio je načelnik Gradske uprave Vranja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.