Incident u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: RTS, 10.Jun.2010, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident u Kosovskoj Mitrovici

Srpski mladići napali četvoricu Albanaca u severnom delu Kosovske Mitrovice. Policija privela petoro Srba, koji su posle datih izjava pušteni kući.

U sinoćnjem napadu u severnom delu Kosovske Mitrovice, teže su povređena četvorica mladića albanske nacionalnosti. Portparol Kosovske policije Besim Hoti rekao je RTS-u, da se sumnja da je tuča etnički motivisana.

Povređeni Albanci su posle ukazane pomoći u bolnici u Vučitrnu pušteni kućama, a privedeni Srbi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pušteni posle datih izjava.

Portparol Kosovske policije za region Mitrovice izjavio da se policija da se napad dogodio oko 20 časova na sportskom igralištu u multietničkom Mikro naselju.

"Akcijom policije privedeno je petoro osoba srpske nacionalnosti, od kojih su trojica maloletna", rekao je Hoti i dodao da su privedeni nakon datih izjava pušteni kući i da je postupak u toku.

Prema Hotijevim rečima, napadnutim mladićima nanete su teže telesne povrede, ali su nakon pomoći ukazane u bolnici u Vučitrnu, pušteni kući na lečenje.

Hoti je naveo da su pripadnici KP-a i Euleksa iz predostrožnosti, nakon incidenta, bili prisutni u Mikro naselju.

"Policija je sada fokusirana na preventivno delovanje i građane kako bi se tenzije spustile", rekao je Hoti.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.