Incident u Đenovi: Navijači traže slobodu

Izvor: Vesti-online.com, 27.Okt.2010, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident u Đenovi: Navijači traže slobodu

Četvorica srpskih navijača koji su uhapšeni u Đenovi posle nereda na utakmici Srbija-Italija 12. oktobra podneli su danas, preko svojih advokata, zahtev za oslobađanje.

U Đenovi je tada uhapšeno ukupno osam ekstremnih fudbalskih navijača iz Srbije, među kojima su ova četvorica optužena za lakše prekršaje, kao što je pružanje otpora službenom licu. Italijanska agencija Ansa navodi da će sud naredne sedmice doneti odluku o njihovom zahtevu za puštanje iz zatvora.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Branitelji preostale četvorice fudbalskih huligana, među kojima je Ivan Bogdanov, sastaće se u ponedeljak sa zamenicom javnog tužioca Kristinom Kamajori, koja bi trebalo da donese odluku o eventualnoj nagodbi. Ova grupa navijača tereti se za teže prekršaje, podsetila je Ansa.

Ukoliko bi tužilaštvo prihvatilo nagodbu, optuženi za teža dela bi bili osuđeni na dve godine i deportovani iz Italije, ali ako bi se pokrenuo sudski postupak protiv njih, preti im kazna zatvora od najmanje četiri godine.

Istražitelji još procenjuju video materijal kako bi utvrdili da li su četvorica navijača koji su tražili oslobađanje počinili samo lakše prekršaje.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.