Incident tokom govora Jadranke Kosor

Izvor: Blic, 24.Maj.2011, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident tokom govora Jadranke Kosor

ŠIBENIK - Govor hrvatske premijerke Jadranke Kosor u Šibeniku o pristupanju Evropskoj uniji prekinula je jedna žena uzvikujući: "Nećemo u EU".

"Nemate ovlašćenja potpisivati! Ovo je Hrvatska! Nećemo u EU! Živela suverena Hrvatska koju smo u krvi izvojevali!"- uzvikivala je žena na polovini govora Kosorove, koja je otvarala prve Dane regionalnog razvoja.

Uprkos glasnim povicima žene, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << hrvatska premijerka nastavila je da govori i ni u jednom trenutku nije prekidala govor.

Tek kada je žena izašla, Kosorova je ocenila da je "ovo dokaz da je Hrvatska demokratska država", nakon čega se dvoranom prolomio pljesak, javljaju hrvatski mediji.

Žena je sama izašla iz kongresne dvorane, a onda joj je obezbeđenje uzelo lične podatke i otpratilo do izlaza iz hotela.

Ivana Polić, učesnica poteklog rata i meštanka otoka Murtera, i ranije je imala protestni performans ispred zgrade Šibensko-kninske županije, kada se omotala čaršafom s kritičkim porukama lokalnoj i državnoj vlasti, te lupala poklopcima lonaca.

Nakon što je žena izašla iz dvorane, još jedan stariji čovjek glasno je povikao da se ne slaže s politikom koja oduzima suverenitet Hrvatskoj, posebno na moru.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.