Incident sa cipelama nije bio nimalo smešan

Izvor: Blic, Tanjug, 29.Dec.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident sa cipelama nije bio nimalo smešan

Prva dama SAD Lora Buš ocenila je da incident tokom kojeg je jedan irački novinar cipelama gađao njenog supruga Džordža Buša nije bio nimalo smešan.



"Normalno je da to za mene nije bilo smešno", izjavila je ona u intervjuu televiziji "Foks njuz", odgovarajući na pitanje o incidentu koji se dogodio 14. decembra na jednoj konferenciji za štampu u iračkoj prestonici Bagdadu.

"To je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << napad i mislim da kao takav treba da bude tretiran", kazala je Lora Buš, koja sa svojim suprugom provodi božićne praznike na porodičnom ranču u Teksasu.

Upitana da li bi novinar Muntazer al Zaidi trebalo da bude oslobođen, ona je odgovorila da ne zna, da je odluka na Iračanima koji će "uraditi ono što budu želeli".

"Medutim, znam da kada bi Sadam Husein bio tu, taj čovek ne bi bio oslobođen i najverovatnije bi bio pogubljen. Ma koliko neprijatan taj incident bio u mojim očima, on pokazuje da Iračani sada osećaju mnogo veću slobodu izražavanja", navela je ona.

Novinar al Zaidi (29) koji je Bušu uputio i uvrede, optužen je za "napad na stranog šefa države tokom zvanične posete" i pojaviće se na sudu 31. decembra. Preti mu zatvor od pet do 15 godina zatvora.

Predsednik Buš refleksno je izbegao cipele kojima je gađan sagnuvši se, a snage bezbednosti savladale su napadača.

"Moj suprug se mnogo smejao događaju. Nije bio povređen. On je veoma brz, kao što znate, on je pravi atleta", komentarisala je Lora Buš.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lora Buš: Nije bilo smešno

Izvor: B92, 29.Dec.2008

Vašington -- Prva dama SAD Lora Buš ocenila je da incident tokom kojeg je jedan irački novinar cipelama gađao njenog supruga Džordža Buša nije bio nimalo smešan... "Normalno je da to za mene nije bilo smešno", izjavila je ona u intervjuu televiziji "Foks njuz" odgovarajući na pitanje o incidentu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.