Incident sa američkim diplomatama u Rusiji

Izvor: B92, 18.Okt.2019, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident sa američkim diplomatama u Rusiji

Troje američkih diplomata skinuti su sa voza u blizini severnog ruskog grada Severodvinska, zato što su u tu teritoriju ušli bez adekvatne dozvole.

Kako se precizira u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova, američka ambasada u Moskvi jeste tražila dozvolu za zvaničnu posetu diplomata, ali se ta dozvola odnosila za Arhangeljsk, a ne Severodvinsk.

S tim u vezi, Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je da će uputiti protestnu notu Vašingtonu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preneo je Sputnjik.

Oglasile su se i lokalne vlasti Arhangeljska, koje su saopštile da u narednom periodu nisu planirane nikakve aktivnosti sa učešćem američkih diplomata.

Severodvinsk je grad na severu Arhangeljske oblasti, međutim, glavna odlika tog mesta je što je zabranjen pristup stranim državljanima i za ulazak u njega je potrebna posebna dozvola.

U tom gradu je smeštena odbrambena industrija Ruske Federacije, a poznat je po tome što se tamo nalazi preduzeće "Sevmaš", koje proizvodi podmornice.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.