Izvor: Nezavisne Novine, 20.Mar.2018, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident sa Rijanom koštao Snapchat 800 miliona dolara

Kompanija Snapchat izgubila je 800 miliona dolara nakon što se na njenoj aplikaciji za dopisivanje pojavila reklama u kojoj se korisnici pozivaju na nasilje.

Riječ je o reklami vezanoj za igru “Would You Rather?”, u kojoj korisnici imaju sve opcije: da ošamare Rijanu ili udare Krisa Brauna. U pitanju je aluzija na incident iz 2009, u okviru kojeg je Rijanu pretukao Braun, dok se se zabavljali.

Braun je tada proglašen krivim, i osuđen na 180 sati društveno-korisnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << rada, kao i godinu dana savjetovanja u vezi sa nasiljem u porodici.

Rijana je nedavno uputila kritiku Snapchatu, uz obrazloženje da je aplikacija "nenamjerno" promovisala sramoćenje žrtava porodičnog nasilja.

Opaska pjevačice smanjila je vrijednost Snapchatove matične kompanije Snap na tržištu za skoro 4 odsto, odnosno oko 800 miliona dolara, prenosi Independent.

Snap je u međuvremenu blokirao sve reklame u vezi sa spomenutom igrom.

Wow @Snapchat has lost their god damn mind who ever over there at that app company need to be fired. For putting this ad up talking about would u rather Slap @rihanna or punch @chrisbrown like the president over there @Snapchat need to reliquary this person who put this out pic.twitter.com/iusBs2waqs

(B92)
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.