Incident na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu: Lakše povređena predsednica studentskog parlamenta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2024, 17:21

Incident na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu: Lakše povređena predsednica studentskog parlamenta

Stanje Ivane Macak, predsednice studentskog parlamenta na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, koja je povređena u incidentu tokom glasanja za parlament, je dobro, potvrdili su lekari. Ono što se danas desilo ne služi nikome na čast i ne sme da se ponovi, poručuju iz Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje.

Ivana Macak je prilikom napada ostala bez svesti, a brzom reakcijom prevezena je u Urgentni centar, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gde joj je ukazana adekvatna zdravstvena pomoć.

“Ona je posle nekoliko sati bila puštena kući, ali je usled jakih bolova u glavi ponovo došla na pregled, svako ko je izgubio svest zahteva opservaciju nekoliko dana, dezorijentisana je i ima napad panike“, rekao je Branko Markoski.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje poručio je da incident koji se desio na Filozofskom fakultetu ne služi nikome na čast i ne sme da se ponovi.

“Izbori na Filozofskom fakultetu se održavaju već treći put i zamoliću dekanicu Filozofskog fakulteta da uloži napor da se ovaj put izbori održe kako treba, zamoliću i rektora Univerziteta u Novom Sadu da pomogne da se izbori sprovedu jer ovo nikome ne služi na čast“, dodao je on.

Procedure oko izbora Studentskog parlamenta moraju da budu jasne, da pružaju bezbednost i ravnopravnost na Filozofskom fakultetu, istakao je rektor novosadskog Univerziteta.

“Ovo niko nije želeo, ali se to desilo, postoji konfuzija. Procedure treba da govore ko će biti u tom kvadratnom metru, ko će razgovarati, ko će stajati pored kutija, ko će ih obezbeđivati, ko sme da pristupi, ko će biti posmatrački deo, neka to budu profesori. Mi smo dali našim studentima slobodu, ali mora biti nekih pravila koja će da onemogućavaju dešavanje ovakvih stvari“, rekao je Dejan Madić, rektor Novosadskog univerziteta.

Podsetimo, na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu jutros je trebalo da bude održano ponovljeno glasanje za članove Studentskog parlamenta, ali je nakon verbalnog i fizičkog incidenta, u kojem je član Izborne komisije laktom udario i lakše povredio Ivanu Macak, glasanje po treći put prekinuto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.